Zirai İlaç İncele

SUDOOR 400 SC

Ürün Broşürü
Ürün Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Ürün Seçenekleri



Marka: Astranova

Ruhsat:

Pamuk

Domates

Turunçgiller


Etken Madde:
Buprofezin 


Zararlı Organizma:
Turunçgil Sarı Kabuklubiti  Tütün Beyaz Sineği 



Aktif Madde: 400 g/l Buprofezin

Formulasyon: Süspansiyon Konsantre (SC)

Bitki adı 

Zararlı organizma adı 

Uygulama dozu ve 
dönemi 

Son uygulama ile hasat arasındaki süre 

Pamuk 

Tütün beyazsineği 

(Bemisia tabaci) 

100 ml/da 

Larva, pupa 

- 

Domates(Sera) 

Tütün beyazsineği 

(Bemisia tabaci) 

100 ml/100 l su 

Larva, pupa 

7 gün 

Turunçgiller* 

Turunçgil sarı kabuklubiti (Aonidiella citrina) 

65 ml/100 l su, nimf 

56 gün 

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ          

Pamukta Tütün beyazsineğine karşı beyazsinek yoğunluğu dikkate alındığında yaprak başına

10 larva+pupa bulunduğunda mücadeleye başlanmalıdır.

Domates Tütün beyazsineğine karşı beyazsinek ile bulaşık olduğu saptanan tarlaya köşegenler yönünden girilir. Her 5 adımda bir alt, orta ve üst yapraklardan olmak üzere 50 yaprak toplanır. Yaprak başına 5 larva+pupa olduğunda uygulamaya başlanmalıdır.

Turunçgillerde Kabuklubit mücadelesi: İlaçlamaya karar vermek için yapılan yaprak kontrollerinde, Aonidiella citrina için yaprak başına düşen canlı ergin ve nimf 20’den, Aonidiella aurantii için 50 ‘den fazla ise, her iki zararlı için yapılan meyve kontrollerinde (meyveler fındık büyüklüğünde) ise %15 meyve bulaşıklığı saptanırsa ilaçlama yapılmalıdır. Uygulama gereken bahçelerde bu zararlılara karşı kışın (hasattan hemen sonra başlanıp, Şubat sonuna kadar olan dönemde) ve yazın ilk hareketli nimfi görüldükten 2 hafta sonra olmak üzere 2 ayrı zamanda uygulama yapılabilir. Popülasyonun durumuna göre uygulamalara kontrollü olarak devam edilebilir. Uygulamalardan daha iyi sonuç alabilmek için uygulamaya ağacın iç tarafından başlanılmalı, daha sonra ağaçların tac çevresi dolaşılarak ağaç alttan üste iyice ilaçlanmalıdır.

Turunçgil beyazsineğine karşı yapılan sayımlarda yaprak başına en az 3 adet canlı birey (yumurta, nimf ve pupa) bulunuyorsa kimyasal mücadele yapılır. Doğada ilk kez 3. dönem nimfler görüldüğünde 1. ilaçlama yapılır. Bu dönem Haziran ayının ilk yarısına denk gelmektedir. Gerekirse ikinci ilaçlama, 2. döle karşı Ağustos ayı ikinci yarısından itibaren yapılır. İlaçlama tekniğe uygun şekilde yapıldığı takdirde tek uygulama yeterlidir. Uygulamada özellikle yeni sürmüş genç yaprakların alt yüzeylerinin ıslatılmasına özen gösterilmelidir.

Bitki Tahammülü: Tavsiye edilen kültür bitkilerinde, tavsiye edildiği şekilde kullanıldığında herhangi bir fitotoksisite yapmaz.


KARIŞABİLİRLİK DURUMU                                   

SUDOOR 400 SC’nin diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmadan önce bir ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.