Zirai İlaç İncele

Fastac® 100 EC

Etiket Bilgisi
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: BASF

Ruhsat:

Elma

Hububat

Mısır

Şeker Pancarı

Domates

Zeytin

Fındık

Bağ

Pamuk


Etken Madde:
Alpha Cypermethrin 


Zararlı Organizma:
Elma İç Kurdu  Elma Ağ Kurdu  Süne  Hububat Hortumlu Böceği  Kımıl  Mısır Koçan Kurdu  Mısır Kurdu  Kalkan Böceği  Yaprak Pireleri  Yeşilkurt  Zeytin Sineği  Zeytin Kara Koşnili  Fındık Kurdu  Maymuncuk 


Aktif Madde:100 gr / lt Alphacypermethrin
Formülasyon:EC (Emülsiyon Konsantre)
Grup:3A İnsektisit (Böcek İlacı)
Bitki Adı Zararlı Organizma Adı     Dozu   Son  Uygulama   ile hasat arasındaki süre
Elma Elma iç kurdu (Cydia pomanella) 20 ml/100 L su larva 14 gün
Elma Elma Ağkurdu (Yponomeuta malinellus) 15 ml/100 L sularva 14 gün
Hububat Süne (Eurygaster spp.) 15 ml/da 1-3. ve 4-5 dönem nimf ve yeni nesil ergin 14 gün
Hububat Hububat hortumlu böceği (Pachyiychius hordei) 15 ml/da 14 gün
Hububat Kımıl (Aelia rostrata) 45 ml/da (Kışlamış ergin, 2-5. dönem nimf ve yeni nesil ergin) 14 gün
Mısır Mısır koçan kurdu (Sesamia spp.) 40 ml/da larva Yumurta ilk tespit edildiğinde ilaçlamaya başlanır. (15 gün ara ile 3 ilaçlama yapılır) 14 gün
Mısır Mısır Kurdu (Ostrinia nubilalis) 15-20 ml/da 14 gün
Şeker Pancarı Kalkan böcekleri (Cassida spp) 15-20 ml/da 14 gün
Şeker Pancarı Yaprak piresi (Chaetocnema tibialis) 40-50 ml/da 14 gün
Domates(Tarla) Yeşilkurt (Helicoverpa armigera) 50 ml/da 14 gün
Zeytin Zeytin Sineği (Bactrocera oleae) 25 ml/100 Lsu 14 gün
Zeytin Zeytin karakoşnili (Saissotta oleae) 50 ml/100 L su 14 gün
Fındık Fındık Kurdu (Curculio nucum) 40 ml/da 14 gün
Bağ Maymuncuklar (Otiorrhynchus spp.) 30 ml/100 L su 14 gün
Pamuk Yeşilkurt (Helicoverpa armigera) 200 miida larva 14 gün

Özellikleri

Yüksek alkali özellik gösterenler hariç, diğer insektisit ve fungisitlerle karışabilir.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

 Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bilki koruma ürünü önce ayrı bir kapla bir miktar su ile karıştınlır. İlaçlama makinesinin deposu yarıya Kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken ilaçlı su depoya ilave edilir Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine davam edilir. Hazırlanan bitki koruma Grününü aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON:

Uygulama öncesinde ilaçlama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde ilaçlı su miklar: ayarlanmalıdır Uygulamalar günün serin saallerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır

İlaçlama Makinesinin Temizliği

Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçiama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karışlırıcıyı ve püskürtme sistemini çalışlırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında. yapmayınız Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına baoşa`tmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Elma ağkurdu: Bahçeyi temsil edecek 100 yaprak buketinde epidermis içine girmiş veya ağ örmüş 4 larva kümesi varsa ilaçlama yapılır.

Elma içkurdu: Elma içkurdu` na yapılacak ilaçlamalar tahmin ve erken uyan sistemine göre yönlendirilmelidir. Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçiı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir.

Süne: Süne tarlaya indikten sonra sayımlar ve değerlendirmeler yapılır. Süne mücadelesinde esas, 1. – 3. Dönem nimflere karşi yapılacak kimyasal mücadeledir. m2`de 10 nimfve üzerinde yoğunluk tespit edildiğinde mücadeleye başlanır. 2.dönem nimfler görüldüğünde başlanması 4.dönem nimfler görülünceye kadar devam edilmesi mücadele zamanı yönünden temel kriterdir. Bu süre yaklaşık 15 gündür. Belirlenen süre içerisinde mücadele bilirilemediği taktirde 4. - 5. nimf dönemlerinde ve yeni nesil erginlere karşıda mücadeleye devam edilebilir.

Hububat hortumlu böceği: Mücadele zamanının tespiti için erginlerin topraktan ilk çıkışı ve hububat fenolojisi izlenmelidir. Topraktan kademeli olarak çıkan bu zararlıya karşı, çıkıştan lakriben 10 gün sonra (sapa kalkma dönemi) ilaçlamaya başlanmalıdır. m de ortalama 5 veya daha fazla ergin böcek saptanan alanlarda ilaçlama yapılmalıdır.

Kımıl: Kımıl mücadelesi esas olarak kışlamış erginlere karşı yapılır. Kışlamış ergin`ere karşı mücadele yapılmadığı durumlarda, m? de ortalama 10 adet 2. - 5 dönem nimf veya yeni nesil ergin bulunan alanlarda vakit geçirmeden ilaçlama yapılmalıdır.

Mısır koçan kurdu ve mısır kurdu: Bulaşık bitki sayısı 265 ve üzerinde olması durumunda ilaçlama yapılır. Mısır ekilen sahalarda bitki boyu 40 - 50 cm`ye ulaştığında, ilk yumurtaların tespiti ile laçlamaya geçilmelidir. 10 - 15 gün ara ile 2-3 uygulama yapılmalıdır.

Şeker pancarında Kalkan böcekleri: Nisan ayı ortasından itibaren bilki yaprakları kantrol edilir. Ergin ve/veya larvalar görüldüğü zaman ilaçiama yapılmalıdır.

Şeker pancarında yaprak pireleri: Bitki başına en az 5 ergin görüldüğü zaman ilaçlama yapılmalıdır.

Domateste yeşilkurt: Bitkinin çiçek, yaprak. sap, meyve ve sürgünleri kontrol edilerek 100 bitkiden 5`inda yumurta ve larva bulunursa ilaçlamaya başlanır.

Zeytin sineği: Meyvelerin yumurta koyma olgunluğuna geldiği dönemde, salamuralık yeşilerde 961 vuruk, yağlık çeşitlerde %6-8 vuruk saptandığında ilaçlama yapılmalıdır.

Zeytin Karakoşnili: Yumurtaların %50`sinin açıldığı devrede birinci, %90`nının açıldığı devrede ise ikinci ilaçlama yapılır.

Fındık kurdu: Bahçedeki hakim çeşitlerin yandan lazlası mercimek inliğine yaklaşınca (3 - 4 mmm) ilaçlama yapılmalıdır. Popülasyonun yüksek olduğu yerlerde, yumurta koyarak yaplığı zararı engellemek için mayıs — haziran aylannda ikinci bir ilaçlama yapılmalıdır.

Bağ Maymuncuğu: Erken ilkbaharda, toplam 25 asmanın 10`unda zararli veya zararı saptanırsa ilaçlama yapılmalıdır.

Pamukta yeşilkurt: Rastgele seçilan 3 m`lik sıra uzunluğunda ortalama 2 larva bulunduğunda ilaçlı mücadeleye karar verilir. İlaçlı mücadelede en iyi etkiyi elde etmek için her dölde yumurtadan yeni çıkmış larvalann çoğunlukla olduğu dönem iyi belirlenmelidir. Uygulama sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerde yapılmalıdır.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ

Fastac 100 EC adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 3A olarak sınıflandırılmış bir insektisitlir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için Fastac100 EC`nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 3A harici) bilki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 KARIŞABİLİRLİK DURUMU

Yüksek alkali özellik gösterenler hariç diğer insektisit ve tungisitlerle kanşabilir. Ancak karışım yapmadan önce ön karışım testi yapılması önerilir.