Zirai İlaç İncele

Polyram® DF

Etiket Bilgisi
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: BASF

Ruhsat:

Domates

Elma

Bağ

Tütün

Turunçgiller


Etken Madde:
Metiram 


Zararlı Organizma:
Domates Erken Yaprak Yanıklığı  Domates Mildiyösü  Karaleke  Mildiyö  Ölükol  Mavi Küf  Kahverengi Leke 


Aktif Madde:70 % Metiram Komplex
Formülasyon:DF (Suda dağılabilir granül)
Grup:M3 Fungisit (Mantar İlacı)
Bitki Adı Zararlı Organizma Adı     Dozu   Son  Uygulama   ile hasat arasındaki süre
Domates(Tarla) Domates Erken Yaprak Yanıklığı (Alternaria solani) 175 gr / 100 L su 7 gün
Domates(Tarla) Domates Mildiyösü (Phytophthora infestans) 150 gr / 100 L su 5 gün
Elma Karaleke (Venturia inaegulis) 200 gr / 100 L su 21 gün
Bağ Mildiyö (Plasmopara viticola) 200 gr / 100 L su 56 gün
Bağ Ölü kol (Phomopsis viticola) 200 gr / 100 L su 56 gün
Tütün Mavi Küf (Peronospora tabacina) 100 gr / 100 L su Fidelik ve Tarla Dönemi 7 gün
Turunçgiller Kahverengi Leke Hastalığı (Alternaria alternata f.sp. citri) 250 gr / 100 L su 28 gün

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile iyice karıştırılır. Ilaçlama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken ilaçlı su depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Ilaçlama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürünü aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON

Uygulama öncesinde ilaçlama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ

Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarının yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Domates Erken Yaprak Yanıklığı: Gerek fidelik de gerekse tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. Iklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 7 -10 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Domates Mildiyö: İlaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl görüldüğü ve zarar yaptığı üretim alanlarında hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16 dereceye ve orantılı nemin en az %80 olması halinde başlanmalıdır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 7-10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

Elma Karalekesi:

1.        Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce.

2.        Uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)

3.        Uygulama: Çiçek, taç yapraklarının %70-80’i dökülünce

4.        Ve diğer Uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 7-10 gün aralıklarla yapılmalıdır.

Bağ Mildiyö:

1.        Uygulama: Sürgünler 25-30 cm’ye ulaşınca.

2.        Ve diğer uygulamalar: ilacın etki süresi ve hastalığın gelişme durumu meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile yapılır

Bağ Ölükol

Yaz İlaçlaması

1.        Uygulama: Sürgünler 2-3 cm olduğunda

2.        Uygulama: Sürgünler 8-10 cm olduğunda

3.        Uygulama: Sürgünler 25-30 cm’yi bulduğu devrede yapılmalıdır.

Tütün Mildiyösü (Mavi Küf): Fidelik de tohumlar çimlenir. Toprak yüzeyini ölmesinden sonra tarlada ise dikim işi bittikten sonra ilaçlamaya başlanmalıdır.

Turunçgillerde Kahverengi Leke: Sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünden gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 santim uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Ilaçlamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 santim çapa ulaştığı zaman. Son verilir 14-15 gün arayla tekrarlanır.

DİRENÇ İLE BİLGİ

Polyram DF adlı bitki koruma ürünü etki mekanizmasına göre grup M3 olarak sınıflandırılmış bir fungusittir.Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için Polyram DF’nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise farklı etki mekanizmasına sahip (Grup M3 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU

Diğer bitki koruma ürünleri  ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez. Eğer bir karışma gerek duyulursa karışım testi yapılmalıdır.