Zirai İlaç İncele

Ventigra®

Ürün Broşürleri
Etiket Bilgisi
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: BASF

Ruhsat:

Pamuk

Elma

Armut

Antep Fıstığı

Şeftali

Portakal

Mandalina

Limon

Greyfurt


Etken Madde:
Afidopyropen 


Zararlı Organizma:
Tütün Beyaz Sineği  Pamuk Yaprakbiti  Yaprak Pireleri  Elma Yeşil Yaprakbiti  Elma Pamuklubiti  Armut Psillidi  Antep Fıstığı Psillidi  Şeftali Yaprakbiti  Turunçgil Yeşil Yaprakbiti  Turunçgil Unlubiti 


Aktif Madde:100 g/l Afidopyropen
Formülasyon:Disperse Olabilen Konstantre(DC)
Grup:9D İnsektisit (Böcek İlacı)
Bitki Adı   Zararlı Organizma Adı   Uygulama Dozu   Son  Uygulama   ile hasat arasındaki süre
Pamuk Tütün beyazsineği (Bemisia tabaci) 50 ml/da (Larva-Pupa-Ergin) 35 gün
Pamuk Pamuk yaprakbiti (Aphis gossypii) 10 ml/da (Nimf-Ergin) 35 gün
Pamuk Yaprakpireleri (Asymmetrasca decedens, Empoasca decipiens) 40 ml/da (Nimf-Ergin) -
Elma Elma yeşil yaprakbiti (Aphis pomi) 10 ml/100 L su (Nimf-Ergin) 21 gün
Elma Elma pamuklubiti (Eriosoma lanigerum) 50 ml/100 L su 21 gün
Armut Armut psillidi (Cacopsylla pyri) 50 ml/100 L su (Nimf-Ergin) 21 gün
Antep Fıstığı Antep fıstığı psillidi (Agonoscena pistaciae) 50 ml/100 L su (Nimf-Ergin) 14 gün
Şeftali Şeftali yaprakbiti (Myzus persicae) 10 ml/100 L su (Nimf-Ergin) 21 gün
Portakal, Mandarin, Limon, Greyfurt Turunçgil yaprakbitleri (Aphis citricola, Toxoptera aurantii) 10 ml/100 L su (Nimf-Ergin) 21 gün
Portakal, Mandarin, Limon, Greyfurt Turunçgil unlubiti (Planococcus citri) 50 ml/100 L su (Nimf-Ergin) 21 gün

Ventigra®; içerisinde bulunan yepyeni Inscalis® aktif maddesi ile ani beslenmeyi durdurucu etkisi sayesinde direnç kazanmış zararlıları bile hızlı ve etkili şekilde kontrol ederek uzun süre koruyuculuk sağlar. Ventigra®, farklı mahsullerin üretiminde zararlıları kontrol altına alırken verim kaybını önleyen yepyeni bir BASF Tarım Çözümleri ürünüdür.

ÜRÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:

 Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan ürün önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. İlaçlama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan ürünü aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON:

Uygulama öncesinde İlaçlama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda bir kaplama sağlayacak şekilde ilaçlı su miktarı ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ:

Uygulamanın tamamlanmasından hemen sönra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Tütün Beyazsineği: Tesadüfen seçilen 50 bitkinin bir alt ve bir üst yapraklarında olmak üzere toplam 100 yaprakta sayım yapılır. Tarakla anma başlangıcından sonraki larva+pupa sayımı için ise seçilen her sayım ünitesinde 10-15 adımda bir bitki olmak üzere toplam 20 bitki alınır. Her bitkiden bir üst bir orta ve bir alt yaprak olmak üzere toplam 60 yaprağın. Tüm yüzeyinde sayım yapılır. Beyaz sivri sinek yoğunluğu dikkate alındığında yaprak başına 10 larva+pupa bulunduğunda mücadeleye başlanmalıdır. Ergin sayımları için zararlının daha az hareketli ve uyuşuk olduğu sabahın erken saatleri tercih edilmelidir. Taraklanma başlangıcına kadar her bitkiden bir yaprakta tarakla anma başlangıcından sonra ise her bitkinin üst yarısından tepe kısmına ve orta bölümüne yakın 2 yaprakta olmak üzere 100 yaprakta sayım yapılır sayımın sonunda yaprak başına ergin sayısı saptanır.

Pamuk Yaprakbiti: Fide döneminde seyreltilmeden sonra %50 bulaşık fide, tarla döneminde ise bir yaprakta ortalama 25 yaprak biti saptandığında mücadeleye başlanmalıdır. Ilaçlama bitkilerin üzerinden çiğ kalktıktan sonra tek ilaçlama olacak şekilde yapılır.

Yaprakpireleri: Sürvelerde 50 da’lık pamuk tarlası, 4 bölüme ayrılır. Her bölümden rastgele seçilen bitkilerin ana gövdesini ait alt orta ve üst kısımdan adet olmak üzere toplam 25 yaprağın tamamındaki yaprak pireleri sayılır. Bu şekilde alınan toplam 100 yaprakta yaprak başına ortalama zararlı sayısı bulunur. Yaprak başına ortalama 10 adet yaprak piyasası saptandığında mücadeleye başlanmalıdır. Ilaçlama bitkilerin üzerinden çiğ kalktıktan sonra tek ilaçlama olacak şekilde yapılır.

Elma Yeşil Yaprakbiti: Vejetasyon süresince kontrol edilen 100 sürgünden 15’i bulaşık olarak görüldüğünde uygulama yapılmalıdır.

Elma Pamuklubiti: Yapılan kontrollerde sürgünlerin %10 unda elma pamuk bitik kolonisi Sapanca mücadele yapılır, yeni bulaşmalar olduğu takdirde 15 gün sonra ilaçlama tekrar edilir.

Armut Psilidi: Bölgelere göre değişmekle birlikte mart- nisan aylarında yapılan sürgün kontrollerinde kışlayan döl ergenlerin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp ikinci ve üçüncü dönem nimfler görülmeye başlandığı ve sürgünlerin %15 fazlasında bulaşma görüldüğünde ilaçlama yapılır. Her sürgünde bir birey görüldüğü zaman o sürgün bulaşık kabul edilir.

Antep fıstığı Psilidi: Haftalık yapılan sayımlarda 100 bileşik yaprakta bileşik yaprak başına 20-30 nimf görüldüğünde yumurtaların birçoğu açıldığında parazit toz çıkışının başlamadığı ve yaprak yüzeyine yapışkan tabaka (fumajin) olmadan önce uygulama yapılmalıdır.

Şeftali Yaprakbiti:Çiçek tomurcuklarının belirlenmesinden popülasyonun ¾’ü kanatlı forma dönüşünceye değin 50 ağaçta 7 bulaşık dala rastlandığında uygulama yapılmalıdır.

Turunçgil Yaprakbitleri: Uygulama, Mart ve Nisan aylarında ağır (bir ağaçta ortalama 15’den daha fazla sürgün bulaşıksa) bulaşmanın görüldüğünde yapılmalıdır.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ

Ventigra adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 9D olarak sınıflandırılmış bir herbisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için Ventigra’nın aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 9D harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Eğer bir karışıma ihtiyaç duyulursa, ayrı bir kapta ön karışım testi yapılmalıdır. Karışımlar bekletilmeden kullanılmalıdır.