Zirai İlaç İncele

Lumax 537 5 SE

Ürün Broşürleri
Etiket Bilgisi
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: Syngenta

Ruhsat:

Mısır


Etken Madde:
Metolachlor  Terbuthylazine  Mesotrione 


Zararlı Organizma:
Semizotu  Darıcan  Sirken  Şeytan Elması  Kırmızı Köklü Tilki Kuyruğu  Köpek Üzümü  Çatal Otu  Demir Dikeni  Yeşil Kirpi Darı  Yeşil Horoz İbiği  Benekli Darıcan 


Aktif Madde:375 g/L S-Metolachlor +125 g/L Terbuthylazine + 37.5 g/L Mesotrione
Formülasyon:Süspo-Emülsiyon (SE)
Grup:K3 / C1 / F2 Herbisit (Yabancı ot ilacı )

Bitki Adı Yabancı Otlar Uygulama Dozu
Mısır Semiz otu (Portulaca oleracea) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Mısır Darıcan (Echinochloa crus-galli) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Mısır Sirken (Chenopodium album) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Mısır Şeytan elması (Datura stramonium) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Mısır Kırmızı köklü tilki kuyruğu (Amaranthus retroflexus) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Mısır Köpek üzümü (Solanum nigrum) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Mısır Çatal otu (Digitaria sanguinalis) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Mısır Demir dikeni (Tribulus terrestris) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Mısır Yeşil kirpi darı (Setaria viridis) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Mısır Sirken (Chenopodium album) 400 ml/da (Çıkış sonrası)
Mısır Köpek üzümü (Solanum nigrum) 400 ml/da (Çıkış sonrası)
Mısır Kırmızı köklü tilki kuyruğu (Amaranthus retroflexus) 400 ml/da (Çıkış sonrası)
Mısır Semiz otu (Portulaca oleracea) 400 ml/da (Çıkış sonrası)
Mısır Yeşil horozibiği (Amaranthus viridis) 400 ml/da (Çıkış sonrası)
Mısır Benekli darıcan (Echinochloa colonum) 400 ml/da (Çıkış sonrası)
Mısır Darıcan (Echinochloa crus-galli) 400 ml/da (Çıkış sonrası)

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ VE ETKİ ŞEKLİ:

Lumax 537.5 SE, Mısır tarlalarında birçok tek yıllık dar ve geniş yapraklı yabancı otların kontrolünde, çıkış öncesi (Pre-em) ve çıkış sonrası (Post-em) başarıyla kullanılan kontak ve sistemik bir yabancı ot ilacıdır. Bileşimindeki terbuthylazine aktif maddesiyle fotosistem II ‘deki fotosentezi, diğer etken madde s-metolachlor ise hücre bölünmesini durdurur; 3. Etken madde mesotrione ise ise HPPD enzimini inhibe etmek suretiyle yabancı otların kontrolunü sağlar. Yaprak, sürgün ve kökler vasıtasıyla ksilem ve floem iletim demetleri aracılığıyla süratle bitki içerisinde yayılır ve kısa sürede yabancı otları kontrol altına alır. Tüm yabancı otların ölmesi ise 2 haftayı bulabilir. Üçlü etki mekanizmasına sahip olan Lumax 537.5 SE, gerek ani etkisi, gerekse topraktaki rezidüel etkisi sayesinde geniş spektrumlu bir herbisit olarak yabancı otlara karşı yüksek etkilidir.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI :

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan Bitki Koruma Ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken ilaçlı su depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Dekara kullanılacak su miktarı 20-40 litre olmalı, uygulamalarda yelpaze hüzmeli meme kullanılmalıdır. Hazırlanan ilaç aynı gün içinde kullanılmalıdır.

KALİBRASYON:

Uygulama öncesi makinenin kalibrasyonu yapılmalıdır. Dekara kullanılacak su miktarını tespit etmek için makinenin deposu su ile doldurulur. Bu su ile ne kadar alanın ıslatıldığı belirlenir ve uygulamada kullanılacak su miktarı hesaplanır.

UYGULAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ :

İlaçlamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistmini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

İLAÇLAMA ZAMANI:

Çıkış Öncesi : Mısır ekimi yapıldıktan sonra; mısır ve yabancı otlar çimlenip toprak yüzüne çıkmadan önce (ekimden sonra en geç 5 gün içinde) toprak ilaçlaması şeklinde yapılır. İlaçlama alçak tazyikli bir aletle ve yelpaze hüzmeli meme ile dekara 30-50 litre su kullanılmalıdır.

Çıkış Sonrası: Mısır ve yabancı otlar çimlenip toprak yüzüne çıktıktan sonra mısırın 2-6 yapraklı olduğu, yabancı otların 2-4 yapraklı olduğu dönemde ilaçlamalar yapılmalıdır. İlaçlama alçak tazyikli bir aletle ve yelpaze hüzmeli meme ile dekara 30-50 litre su kullanılmalıdır .

BİTKİ TAHAMMÜLÜ-KISITLAMALAR: Önerildiği şekilde kullanıldığında Lumax 537.5 SE, tavsiye edildiği tarla, tohumluk ve silaj mısırlarınca iyi bir şekilde tolere edilir. Ancak, süs (Hint) mısırında kullanılmaz. Herhangi bir nedenle mısır çıkışı olmaz ise ardından tekrar mısır ekilebilir. Bu durumda çıkıştan sonra mısır bitkisinde çok az da olsa bazı geçici etkiler görülebilir. Bu nedenle ekim öncesi bir toprak sürümü tavsiye edilmelidir. Münavebe bitkisi olarak 15 cm derinlikte toprak işlemesinden sonra kışlık buğday, arpa, ayçiçeği, patates, soya, yer fıstığı, kanola ekilebilir ve sebze (fide) dikilebilir. Şekerpancarı, bezelye ,bakla ve sebze (tohum) ekimi mısır hasadına müteakip 9 ay sonra 15 cm derinlikte toprak işlemesinden sonra yapılabilir. Şeker pancarı ve ayçiçeği gibi hassas bitkilerde bekleme süresine ve toprağın yağmur almasına özen gösterilmelidir.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:

Lumax 537.5 SE isimli Bitki Koruma Ürünü, etki mekanizmasına göre Grup K3, C1 ve F2 olarak sınıflandırılmış bir herbisittir. Aynı etki mekanizmalarına sahip Bitki Koruma Ürünlerinin tekrarlanan uygulamaları direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için, Lumax 537.5 SE yerine takibeden sezonda farklı etki mekanizmasına sahip (Grup K3, C1 ve F2 harici ) Bitki Koruma Ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Başka ilaçlarla karışım halinde kullanılmaz.