Zirai İlaç İncele

Topas 100 EC

Etiket Bilgisi
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: Syngenta

Ruhsat:

Bağ

Gül

Tütün

Domates

Biber

Patlıcan

Hıyar

Çilek


Etken Madde:
Penconazole 


Zararlı Organizma:
Bağ Küllemesi  Gül Küllemesi  Tütün Külleme  Patlıcangillerde Külleme  Kabakgillerde Külleme  Külleme 


Aktif Madde:100 g / L Penconazole
Formülasyon:Emülsiyon Konsantre (EC)
Grup:G1:3 Fungisit ( Mantar ilacı )
BİTKİ ADI Zararlı Organizma Adı Kullanma Dozu Son Uygulama İle Hasat Arasındaki Süre
Bağ Bağ Küllemesi (Erysiphe necator) 25 ml/100 L su 21 gün
Gül Gül Küllemesi (Sphaerotheca pannosa var. rosae) 25 ml/100 L su 14 gün
Tütün Tütün Küllemesi (Erysiphe cichoracearum) 35 ml/100 L su 35 ml/da 14 gün
Domates (Sera) Patlıcangillerde Külleme (Leveillula taurica) 50 ml/100 L su 7 gün
Biber (Sera) Patlıcangillerde Külleme (Leveillula taurica) 50 ml/100 L su 7 gün
Patlıcan (Sera) Patlıcangillerde Külleme (Leveillula taurica) 50 ml/100 L su 7 gün
Hıyar (Sera) Kabakgillerde Külleme (Erysiphe cichoracearum, Sphaerotheca fuliginea) 50 ml/100 L su 7 gün
Çilek Külleme (Sphaerotheca macularis f.sp. fragariae ) 50 ml/100 L su 7 gün

Ürün Hakkında

Bağ, Biber (sera), Çilek, Domates (sera), Gül), Hıyar (sera), Patlıcan (sera) ve Tütün`de  ruhsatlı çok yönlü sistemik fungisit

Topas 100 EC, bitkiler tarafından alınarak fungal patojenin penetrasyonu ve haustorium oluşumu sırasında etkili olur.Uygulamadan kısa bir süre sonra bitkiler tarafından bünyeye alınıp, yaprak içinde taşındığından bitkilere pulverize edildikten sonra yağan yağmur ile yıkanıp gitmez.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI : Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

UYGULAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ : Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra uygulama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ :

Bağ Küllemesi :

1.Uygulama: Çiçekten önce sürgünler 25-30 cm olduğu dönemde,

2.Uygulama: Çiçeklenme öncesi çiçek tomurcuklarının ayrıldığı dönemde,

3.Uygulama: Çiçek taç yapraklarının döküldüğü ve korukların küçük saçma tanesi iriliğinde olduğu dönemde,

4 ve diğer uygulamalar: Üçüncü uygulamada kullanılan ilacın etki süresine göre ve tanelere ben düşme dönemine kadar Gül Küllemesi : Yaprak ve tomurcuk oluşumu başladığında ilk uygulama yapılmalıdır. Uygulama sabah serinliğinde, rüzgarsız ve yağışsız havalarda yapılmalı ve bitkinin tüm yüzeyi kaplanmalıdır. Kullanılan ürünün etki süresi ve hastalığın seyrine göre 14 gün ara ile uygulamalar tekrarlanabilir.

Tütün Küllemesi : Uygulama yaprağın alt ve üst yüzünde ince bir film tabakası oluşturacak şekilde yapılmalıdır. İlk külleme lekeleri görülür görülmez uygulamalara başlanır. Tek uygulama yeterli olabilir. Epidemi devam ederse 7- 10 gün ara ile 2. ve 3. uygulama yapılabilir.

Domates ( Sera ) , Biber ( Sera ), Patlıcan ( Sera ) - Patlıcangillerde Külleme : Uygulamalar çevrede ve serada ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. Hastalık ve iklim koşullarının seyrine göre 12-14 gün ara ile uygulama tekrarlanır. Uygulamalar bitkilerin her tarafını kaplayacak şekilde ve havanın serin ve sakin olduğu zamanlarda yapılmalıdır.

Hıyar-Kabakgillerde Külleme : İlk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır, Hastalığın şiddeti , iklim koşulları ve ürünün etkinlik süresine bağlı olarak uygulamaya 12-14 gün ara ile devam edilmelidir.Günlük sıcaklık ortalamasının 27 C ‘ nin üstünde ve orantılı nemin de % 50 ‘ nin altında olduğu zamanlarda uygulamalara ara verilmelidir.

Çilek Küllemesi :

1. Uygulama: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır.

2. ve diğer uygulamalar : Kullanılan ürünün etki süresi dikkate alınarak enfeksiyon koşulları sona erinceye kadar uygulamalara 10 gün ara ile devam edilir. Bitki tahammülü :Tavsiye edildiği şekilde kullanıldığında tavsiye edildiği ürünler üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ: Topas 100 EC isimli bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup G1:3 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmalarına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlanan uygulamaları direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için, Topas 100 EC’ nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise farklı etki mekanizmasına sahip (Grup G1:3 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılma-sına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU : Topas 100 EC ’nin etkinliği kendinden önce veya kendinden sonra uygulanan veya depo karışımı yapılan ürünlerden etkilenmez. Ancak büyük miktarda karışım yapmadan önce küçük bir ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.