Zirai İlaç İncele

Siperkor 20

Ürün Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Ürün Seçenekleri



Marka: Koruma

Ruhsat:

Antep Fıstığı

Armut

Ayçiçeği

Elma

Mercimek

Nohut

Patates


Etken Madde:
Cypermethrin 


Zararlı Organizma:
Elma İç Kurdu  Yeşilkurt  Yaprak Büken Psillası  Armut Yaprak Pireleri  Yaprak Psillası  Patates Böceği  Nohut Yeşil Kurdu  Baklagil Tohum Böcekleri 


Bitki Adı 

Zararlı Organizma Adı 

Uygulama Dozu 

Son Uygulama İle Hasat Arasındaki Süre 

  

PATATES 

Patates böceği (Lepinotarsa decemlineata) 

20 ml/100 l su 

7 gün 

MERCİMEK 

Baklagil tohum böcekleri 

(Bruchus spp.) 

50 ml/da 

(Ergin) 

7 gün 

MERCİMEK, 

NOHUT 

Nohutta yeşilkurt 

(heliothis viriplaca) 

37,5 ml/da 

(Larva) 

7 gün 

ARMUT 

Armut yaprak piresi 

(psylla pyricola) 

20 ml/100 l. su 

(Nimf-Ergin) 

7 gün 

ELMA 

Elma iç kurdu 

(cydia pomonella) 

25 ml/100 l. su 

(Larva) 

7 gün 

ANTEP FISTIĞI 

Yaprak pisillası 

(agonoscena succincta) 

25 ml/100 l. su 

(Nimf-Ergin) 

7 gün 

 

Yaprak büken pisillası 

(agonoscena viridis) 

25 ml/100 l. su Nimf-Ergin 

7 gün 

AYÇİÇEĞİ 

Yeşilkurt 

(Helicoverpa armigera) 

50 ml/da 

(Larva) 

7 gün 

 

Ayçiçeğinde yeşilkurta karşı 100 bitkiden 5’inde yumurta birinci dönem larva veya ilk zarar belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Mercimekte baklagil tohum böceklerine karşı bulaşık olduğu bilinen sahalarda çeşidin gelişmesi ve ekim zamanı göz önünde bulundurularak alt kapsüller kuru oluma girer girmez 10-14 gün ara ile 2-3 uygulama yapılarak tarla dönemindeki buluşmaları önlenir.

Nohut ve mercimekte yeşilkurta karşı tarlaya köşegenler yönünden girilip, tarlanın büyüklüğüne göre 50-100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5’i bulaşık bulunmuş ise uygulama yapılır.

Patates böceğine karşı günlük ortalama sıcaklık 14-15 C°’ye ulaştığında tarlaya köşegenleri istikametinde girilerek, ocaklarda zararlının yumurta, larva ve ergini aranır. Herhangi bir dönemine rastlanması o tarlanın bulaşık olduğunu gösterir. Birinci döle karşı uygulama yapılacaksa, bitkilerde il olgun larvalar (dördüncü dönem) görüldüğünde yapılmalıdır. İkinci döle uygulama yapılması durumunda ise yumurta açılımının tamamlanması beklenmelidir. Bu dönemde de, böcek yoğunluğuna balı olarak meydana gelecek zarar bitki tarafından tolere edilebildiğinden uygulama gerekmeyebilir. Bununla birlikte yapılan araştırmalar sonucunda,  patates bitkisinin yapraklarında patates böceğinin neden olduğu %20 oranındaki zarar, bitki tarafından tolere edilebilmekle ve üründe azalma olmamaktadır. Bu oran bitkinin fenolojik dönemine ve gelişimine bağlı olarak %40’a kadar çıkmaktadır.

Elma İçkurduna karşı yapılacak uygulamalar tahmin ve erken uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Elma iç kurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak, yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir. Armutta tahmin ve erken uyarı sistemi dikkate alınmaz.

Armut psillidine karşı kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp ikinci ve üçüncü dönem nimflerin görülmeye başlandığı, sürgünlerin %15’ten fazlasında bulaşma görülmeye başlandığı, tatlımsı madde akıntısı başlamadığı ve doğal düşmanların fazla bulunmadığı zamanda bir uygulama yeterli olabilir.

Antepfıstığı psillidine karşı haftalık olarak 100 bileşik yaprakta yapılan sayımlar sonucu yaprak başına 20-30 nimf görüldüğünde, yumurtaların büyük çoğunluğu açıldığında ve ilk ergin parazitoit çıkışı ve yaprak yüzeyinde yapışkan tabaka (fumajin) olmadan önce uygulama yapılmalıdır.