Zirai İlaç İncele

Supernosad 240 SC

Ürün Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Ürün Seçenekleri



Marka: Koruma

Ruhsat:

Bağ

Biber

Domates

Kiraz

Pamuk

Şeftali


Etken Madde:
Spinosad 


Zararlı Organizma:
Salkım Güvesi  Bağ Tripsi  Kiraz Sineği  Çiçek Tripsi  Yeşilkurt  Domates Güvesi   


Bitki Adı 

Zararlı Organizma Adı 

Uygulama Dozu Ve Dönemi 

Son Uygulama ile hasat arasındaki süre 

Bağ

Salkım güvesi (Lobesia botrana) 

20 ml / 100 l su 

7 gün 

 

Bağ tripsleri (Anaphothrips vitis, Drepanothrips reuteri, Haplothrips globiceps) 

40 ml / 100 l su 

Üzüm: 14 gün 
Yaprak:10 gün 

Kiraz 

Kiraz sineği (Rhagoletis  cerasi) 

12.5 ml /100 l su 

3 gün 

Domates (Sera ) 

Domates güvesi (Tuta absoluta) 

50 ml / 100 l su 

3 gün 

Biber(Sera) 

Çiçek tripsi (Frankliniella occidentalis) 

40 ml / da (larva,ergin) 

3 gün 

Şeftali 

Çiçek tripsi  (Frankliniella occidentalis) 

40 ml /100 l su (larva,ergin) 

14 gün 

Pamuk 

Yeşilkurt (Helicoverpa armigera   

25 ml/da (larva) 

28 gün 

 

Bağ salkım güvesine karşı salkım güvesi uygulama zamanları tahmin-uyarı sistemine belirlenir. Larvisit uygulama için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp, düşmeye başlamalı, etkili sıcaklık toplamı 1. Dölde 120 gün-derece, alacakaranlık sıcaklıkları üst üste 2 gün 15 C ve üzerinde olmalı, bu durum ilerleyen günlerde de devam etmelidir. Etkili sıcaklık 2. Dölde 520 gün-derece, 3. Dölde 1047 gün-dereceye ulaşmalı, asma fenolojisi 1. Dölde çiçek tomurcuğu, 2. Dölde koruk, 3. Dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır. İlk larva çıkışı görüldüğünde uygulamaya karar verilir. Her döle bir uygulama yapılır.

 

Bağ tripslerine karşı bağda ilkbaharda gözler uyanmaya başlayıp, ilk yapraklar görüldüğünde zararlının popülasyon yoğunluğu en az 2-3 thrips ergin veya larva/ yaprakçık olarak saptandığında uygulama yapılmalıdır. Asmanın yeşil aksamının tümüne uygulama yapılmasına özen gösterilmelidir. Bir uygulama yeterlidir.

 

Domates güvesine karşı ergin çıkışını saptamak için dikimden hemen sonra tarlada (1-2 tuzak/ha) ve serada (1 tuzak/sera) eşeysel çekici feromon tuzaklar kullanılır. Tuzaklar haftada bir kontrol edilir ve tuzakta ilk ergin görüldüğünde üretim alanının büyüklüğüne göre en az 100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde yumurta, larva ve pupa aranır. 100 bitkiden 3’ü zararlının herhangi bir biyolojik dönemi ile bulaşık ise uygulama yapılır.

 

Pamukta yeşilkurta karşı rastgale seçilen 3 m sıra uzunluğundaki tüm bitkiler kontrol edilerek yeşilkurt yumurta ve larvaları sayılır ve 3 m^lik sıra uzunluğunda ortalama 2 larva bulunduğunda uygulamaya karar verilir.

 

Biber çiçek tripslerine karşı küçük yapraklı bitkilerde bir dekarda tesadüfen 25 bitki ve her bitkiden 2’şer yaprak, büyük yapraklı bitkilerde ise 25 bitkiden 1’er yaprak alınır ve binoküler altında trips, ergin ve larvalar sayılır. Yine her bitkiden tesadüfen alınan 2’şer çiçek, bir tepsi içinde beyaz bir kağıda silkelenerek alınır ve düşen trips larva ve erginleri sayılır. Yaprak başına düşen trips sayısı (ergin+larva) küçük yapraklı bitkilerde 10. Büyük yaprakı bitkilerde 20 adet ise mücadele yapılır.

 

Şeftalide çiçek tripsine karşı 100 sürgünün en az %10’u zararlı ile bulaşıksa çiçeklerin %5’i açıldığında uygulama yapılır.

 

Kiraz Sineğine karşı, görsel sarı yapışkan tuzaklarda ilk ergin yakalandıktan sonra 7-10 gün içinde uygulamanın yapılması gerekir.