Zirai İlaç İncele

TRIPSOL®

Etiket Bilgisi
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: FMC

Ruhsat:

Elma

Çilek

Şeftali

Nektarin

Domates

Patlıcan

Antep Fıstığı

Pamuk

Armut


Etken Madde:
Acrinathrin  Abamectin 


Zararlı Organizma:
Pas Karı  Çiçek Tripsi  Çiçek Tripsi  Antep Fıstığı Psillidi  İki Noktalı Kırmızı Örümcek  Armut Psillidi 


Aktif Madde:22.5 g/l Acrinathrin+12.6 g/l Abamectin
Formülasyon:SUDA YAĞ EMULSİYONU (EW)
Grup:3A |6 İnsektisit-Akarisit (Böcek ve Kırmızıörümcek İlacı)
BİTKİ ADI Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu ve Önemi Son Uygulama İle Hasat Arasındaki Süre
Elma Pas akarı (Aculus schlechtendali) 125 ml/100L su 14gün
Çilek Çiçek tripsleri (Frankliniella occidentalis, Frankliniella intonsa) 125 ml/da 3 gün
Şeftali-Nektarin Çiçek tripsi (Frankliniella occidentalis) 125 ml/100L su 14gün
Domates(Sera) Çiçek tripsleri (Frankliniella occidentalis, Frankliniella intonsa) 125 ml/100L su 3 gün
Patlıcan(Sera) Çiçek tripsleri (Frankliniella occidentalis, Frankliniella intonsa) 125 ml/100L su 3 gün
Antep fıstığı Antepfıstığı psillidi (Agonoscena pistaciae) 100 ml/100 L su 14gün
Pamuk İki noktalı kırmızıörümcek (Tetranychus urticae) 100 ml/da+100ml/da Codacide 21 gün
Armut Armut psillidi (Cacopsylla pyri L.) 100 ml/100 L su 14gün

İçerisinde bulunan aktiflerden Acrinathrin’in gösterdiği kontak etki ile zararlılara karşı hızlı bir koruma sağlar. Translaminar etki gösteren Abamectin ile dezararlılara karşı uzun süreli etki gösterir. Tripsol® İnsektisiti, FMC tarafından geliştirilmiş patentli EW (suda yağ emilsiyonu)formülasyon teknolojisi ve iki aktif maddenin sinerjisi ile ortaya çıkan etkili bir üründür.

ÖZET BİLGİLER

  • Trips zararlısının larva, nimf ve ergin olmak üzere her döneminde etkilidir.
  • Sebze ve meyvelerde en önemli zararlılardan olan trips ve akar mücadelesinde etkili mücadele sağlar.
  • Translaminar ve kontak etki gösterir.
  • Entegre Zararlı Yönetimi (IPM&IRM) programlarına uygundur.

BİTKİKORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan Tripsol önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinasının deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinanın karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan karışımı aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinasının kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra uygulama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

ELMA:

Pas akarı: Mayısta 100 yaprakta yaprak başına 300-400 akar, Ağustos ve Eylül aylarında yaprak başına ortalama 700-1000 akar bulunması durumunda uygulama yapılır. Sürgün ve yaprakların alt yüzeylerinin iyice uygulanmasına özen gösterilmelidir.

DOMATES-PATLICAN-ÇİLEK:

Çiçek tripsi: Tripslere karşı mücadele zamanını belirlemek amacıyla, çilek tarlası farklı yönlerde rastgele gezilerek en az 100 çiçek kontrol edilir. Kontroller sonucunda, ortalama 10 trips/çiçek olduğunda, kimyasal mücadeleye karar verilmelidir.

ŞEFTALİ/NEKTARİN:

Çiçek tripsi: Şeftali ve Nektarın bitkisinin pembe tomurcuk döneminde tesadüfen seçilen 100 sürgünün en az 9“410`unun bulaşık olması halinde uygulamaya karar verilir. 05 çiçek açma döneminde 1 uygulama yeterlidir.

ANTEPFISTIĞI:

Antepfıstığı psillidi; Mayıs ayı ortalarından itibaren, haftalık yapılacak sayımlar sonucunda 100 bileşik yaprakta, bileşik yaprak başına ortalama 20-30 nimf görülmesi, ilk yazlık ergin ve yumurta sayısında belirgin bir artış kaydedilmesi, konulan yumurtaların birçoğunun açılmış olması, ve ilk ergin ergin parazitoit çıkışlarının henüz başlamamış olması koşullarına uyularak ilaçlama yapılır.

PAMUK:

İki Noktalı Kırmızıörümcek: Mücadele zamanının belirlenmesi için bitkiler 4-6 yapraklı dönende sayımlara başlanır. Zararlı yalnız tarla kenarlarında içinde lokal olarak bulunuyorsa, sadece bu kesimler ilaçlanmalıdır. Yaprak başına Akdeniz Bölgesinde 5, Ege ve Güneydoğu bölgesinde 10 adet canlı kırmızı örümcek görüldüğünde kaplama ilaçlama yapılmalıdır.

ARMUT:

Armut Psillidi: Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp, ikinci ve üçüncü dönem nimfler görülmeye başladığı ve sürgünlerin “015`den fazlasında bulaşma görüldüğünde ilaçlama yapılır. Her sürgünde bir birey görüldüğü zaman o sürgün bulaşık kabul edilir.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:

Tripsol, etki mekanizmasına göre 3A ve 6 grubu olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerini tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için Tripsol’ün aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (3A ve 6 grubu harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:
Tripsol® İnsektisit ürünü su ile kolayca karışır ve yaygın olarak kullanılan fungisitler ile karıştırılarak kullanılabilir. Ancak ön karışım testi yapılmalıdır.