![]() |
Coperhid 50 WP
Ürün Seçenekleri Marka: Koruma Ruhsat:
Etken Madde: Metalik Bakır Zararlı Organizma: Mildiyö Halkalı Leke Kahverengi Leke Erken Yaprak Yanıklığı Bakteriyel Benek Turunçgiller Kahverengi Leke Phytophthora Kök ve Kökboğazı Çürüklüğü Yaprak Kıvırcıklığı Sert Çekirdekli Meyvelerde Yaprak Delen
BAĞ MİLDİYÖ: 1.uygulama: Sürgünler 25-30 cm ulaşınca başlanmalıdır. 2.ve sonraki uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortamları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELERDE YAPRAK DELEN (KAYISI, ZŞEFTALİ): 1.Uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2.Uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde) Kayısılarda ilave olarak meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3. Uygulama yapılmalıdır.
ŞEFTALİ YAPRAK KIVIRCIKLIĞI: Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır.
DOMATES ERKEN YAPRAK YANIKLIĞI: Gerek fidelikte gereke tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.
DOMATES BAKTERİYEL BENEK: Fidelikte veya tarlada hastalık belirtileri görülür görülmez koruyucu olarak, fide döneminde haftada bir, tarlada ise 8-10 gün ara ile 2-3 uygulama şeklinde yapılmalıdır. Seralarda uygulama sayısı artabilir.
DOMATES MİLDİYÖ: Çevrede domates yapraklarının 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle uygulamaya başlanır.
ZEYTİN HALKALI LEKE: Marmara Bölgesinde: 1.Uygulama: Sonbaharda sürgünler görülmeden hemen önce 2.Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce Ege Bölgesinde: 1.Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce 2.Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır. Akdeniz Bölgesinde: 1.Uygulama: Hasattan sonra 2.Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden önce 3.Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır.
TURUNÇGİL KAHVERENGİ LEKE: Uygulamalara, sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15-20 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir. Uygulamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.
NAR KAHVERENGİ LEKE HASTALIĞI:
2.uygulama taç yapraklar döküldüğünde yapılır.
NARDA PHYTOPHTHORA KÖK VE KÖK BOĞAZI ÇÜRÜKLÜĞÜ: Uygulama koruyucu olarak dikimle birlikte yapılır. Hastalığın görüldüğü bahçelerde ise ilk belirtiler görüldüğünde uygulamaya başlanır ve hızlı sürgün gelişim dönemlerind (ilkbahar, yaz, sonbahar) devam edilir. Toprak üstü uygulamalarında ağacın tümü kaplanacak şekilde rüzgarsız havada uygulama yapılmalıdır. Topraktan uygulamalar ise damla sulama yoluyla veya ağacın taç izdüşümüne gelecek şekilde yapılmalıdır. |
|