Zirai İlaç İncele

Eptinate Ultra

Ürün Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Ürün Seçenekleri



Marka: Koruma

Ruhsat:

Buğday

Şeker Pancarı


Etken Madde:
Thiophanate Methyl  Epoxiconazole 


Zararlı Organizma:
Sarı Pas  Serkospora Yaprak Leke Hastalığı  Tahıl Küllemesi  Septorya Yaprak Lekesi 


BİTKİ ADI 

ZARARLI ORGANZİMA ADI 

UYGULAMA DOZU 

SON UYGULAMA İLE HASAT ARASINDAKİ SÜRE 

ŞEKERPANCARI 

Cercospora Yaprak Lekesi Hastalığı 
(Cercospora beticola) 

50 ml/da 

28 gün 

BUĞDAY 

Tahıl küllemesi 
(Erysiphe graminis) 

60 ml/da. 

35 gün 

 

Buğday sarı pas

Hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamalara başlanmalıdır. Pas etmenlerine karşı yeşil aksam uygulaması yapılır. Yaprakların ve sapın yüzeyi ürünlü su ile kapanacak şekilde uygulama yapılır. İklim koşulları hastalığın durumu dikkate alınarak gerektiğinde 10-14 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir.

 

Buğdayda tahıl küllemesi

İklim koşulları dikkate alınarak hastalığın seyri izlenmeli, hastalığın bitkinin üst tarafına doğru ilerlediği durumlarda üst yaprakların özellikle bayrak yaprağın hastalıkla başlamasını engellemek amacıyla yeşil aksam uygulamasına başlanmalıdır.

 

Buğdayda septorya yaprak lekesi:

Eğer iklim koşulları hastalığın gelişmesine uygun gidiyorsa ve epidemic bir durum olasılığı varsa yeşil aksam uygulaması uygulanır. Genel olarak uygulama için en iyi zaman bayrak yaprağının tamamen açıldığı kın döneminin sonu veya başak çıkışı öncesidir. Erken dönemde bitkinin üst kısımlarına doğru tırmanan bir enfeksiyon için bayrak yaprağının çıkması beklenmelidir. Aynı şekilde, tarla bulaşıksa ve başaklanma döneminde yağışlı havalar devam ediyorsa ekonomik zarar söz konusu olabileceğinden uygulamaya gerek duyulabilir. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda 21-28 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

 

Şekerpancarında Yaprak Lekesi hastalığı

Şekerpancarının erişkin yapraklarında % 5’inde birer cercospora yaprak lekesi görüldüğünde ilk uygulamaya başlanır. 15-20 gün aralıklarla devam edilmelidir.