Zirai İlaç İncele

TUNGA


Ürün Seçenekleri



Marka: Sumi Agro

Ruhsat:

Pamuk

Bağ

Domates

Hıyar

Biber

Patates

Elma

Armut

Ayva

Mısır

Kornişon


Etken Madde:
Flubendiamide 


Zararlı Organizma:
Yeşilkurt  Salkım Güvesi  Domates Güvesi  Pamuk Yaprak Kurdu  Patates Güvesi  Elma İç Kurdu  Mısır Kurdu  Mısır Koçan Kurdu  Bozkurt 


Aktif Madde: 222 g/L Flubendiamide
Formülasyon: SC (Akıcı Konsantre/Süspansiyon Konsantre)
Grup:28 İnsektisit
Bitki Adı Zararlı Adı/Hastalık Adı Kullanma Dozu ve Dönemi Son İlaçlama İle Hasat Arasındaki Süre
Pamuk Yeşilkurt (Helicoverpa armigera ) 30 ml / da 21 gün
Bağ Salkım güvesi (Lobesia botrana) Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz. 30 ml / 100 l su Üzüm 14 gün
Domates (Sera) Domates güvesi (Tuta absoluta) 30 ml / 100 l su 1 gün
Hıyar (Sera) Pamuk yaprakkurdu (Spodoptera littoralis) 30 ml / 100 l su 1 gün
Biber (Sera) Yeşilkurt (Helicoverpa armigera ) 30 ml / 100 l su 1 gün
Patates Patates güvesi (Phthorimaea operculella) 30 ml / 100 l su 14 gün
Elma, Armut, Ayva Elma içkurdu (Cydia pomonella) 20 ml / 100 l su 14 gün
Mısır Mısır kurdu (Ostrinia nubilalis) 30 ml / da -
Mısır Mısır koçankurdu (Sesamia nonagrioides) 30 ml / da -
Kornişon Pamuk yaprakkurdu (Spodoptera littoralis) 30 ml / 100 l su 1 gün
Mısır Bozkurt (Agrotis ipsilon, Agrotis segetum) 30 ml / da -

Grub 28

SC: (süspansiyon konsantre)

  • Domates güvesi (Tuta absoluta) dahil birçok Lepidoptera türlerinde oldukça etkilidir.
  • Zararlının tüm larva dönemlerine karşı etkin olması nedeniyle mükemmel bir etkinlik ve uzun süreli koruma sağlar.
  • Sindirim ve kontakt olmak üzere çift etki mekanizmasına sahiptir.
  • İlaçlamadan çok kısa bir süre sonra zararlının beslenmesi kesilir ve hızlı bir şekilde ölümler başlar, bitkilerde minimum zarar oluşur.
  • Yeni etki mekanizması sayesinde zararlı direnç yönetimine uygun yeni bir alternatiftir. Diğer Lepidoptera kontrolü yapan insektisitlerle çapraz dayanıklılığı söz konusu değildir.
  • Uzun süre kalıcı etkiye sahiptir.

Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için bitki koruma ürününün aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulanmanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

Pamukta yeşil kurt: Taraklanma dönemindeyken kontrollere başlanır. 50 dekarlık bir alan 1 birim kabul edilir ve 3 bölüme ayrılır. Her bölümde 3 metrelik bitki sırasında tüm bitkiler kontrol edilerek yumurta ve larva sayımı yapılır.

2 larva/3 metre olduğunda ilaçlamaya karar verilir.                        

Bağda Salkım güvesi: Salkım güvesi ilaçlama zamanları Tahmin Uyarı sistemine göre belirlenir. Larvisit uygulaması için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp düşmeye başlamalı, etkili sıcaklık toplamı 1. dölde 120 g.d., alacakaranlık sıcaklıkları üst üste 2 gün İSec ve üzerinde olmalı, bu durum ilerleyen günlerde de devam etmelidir.

Etkili sıcaklık toplamı 2. dölde 520 g.d., 3. dölde 1047 g.d.ye ulaşmalı, asma fenolojisi 1, dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır. İlk larva çıkışı görüldüğünde ilaçlamaya karar verilir. Her dölde 1 ilaçlama yapılır.                                      

Domateste (sera) Domates güvesi: Üretim alanının büyüklüğüne göre en az 100 bitki kontrol edilerek bitkinin çiçek, yaprak ve sürgünlerinde yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 3`ü larva ve yumurta ile bulaşık ise ilaçlama yapılır.                                          

Hıyarda Pamuk yaprak kurdu: Köşegenler doğrultusunda rastgele seçilen 100 bitkide 1-2 yeni açılmış yumurta paketi veya 4-5 larva görüldüğünde mücadeleye başlanır. Sörvey aynı tarlada 10-12 gün aralıklarla tekrarlanır. Eşiğin üzerindeyse ilaçlamalar tekrarlanır. İlaçlamalar larvalar dağılmadan yapılırsa daha başarılı olur.                                

Biberde yeşil kurt: Köşegenler doğrultusunda rastgele seçilen 100 bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5`i bulaşıksa derhal mücadeleye başlanır.

Patateste patates güvesi: Bitki çıkışından sonra ergin çıkış zamanını belirlemek amacıyla asılan eşeysel çekici tuzakta ilk ergin yakalandığında, birinci ilaçlama, bir ay sonra İkinci ilaçlama ve hasattan 15 gün önce üçüncü ilaçlama yapılır.                                   

Elma, armut ve ayvada elma iç kurdu: İlaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yapılır. Elma iç kurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak, yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir. Birinci döle karşı iki, ikinci döle karşı bir olmak üzere toplam üç İlaçlama yapılmalıdır.