Zirai İlaç İncele

Arvilmec EC

Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: Safa Tarım

Ruhsat:

Süs Bitkileri

Domates

Pamuk

Elma

Armut

Biber

Hıyar

Kornişon

Patlıcan

Çilek


Etken Madde:
Abamectin 


Zararlı Organizma:
Yaprak Galeri Sineği  İki Noktalı Kırmızı Örümcek  Avrupa Kırmızı Örümceği  Armut Psillidi  Kırmızı Örümcek 


Aktif Madde: 18 g/L Abamectin
Formülasyon: Emülsiyon Konsantre (EC)
Grup: 6
Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Süs Bitkileri Yaprak galeri sineği (Liriomzya trifolii) 25 ml/100 L su -
Domates(Tarla) İki noktalı kırmızı örümcek (Tetranychus urticae) 25 ml/da 3 gün
Pamuk İki noktalı kırmızı örümcek (Tetranychus urticae) 50 ml/da 21 gün
Elma Avrupa kırmızı örümceği (Panonychus ulmi) 75 ml /100 L su 7 gün
Armut Armut psillidi (Cacopsylla pyri) 75 ml /100 L su -
Biber (sera) Kırmızı örümcekler (Tetranychus spp.) 25 ml/100 L su 3 gün
Hıyar (sera) Kırmızı örümcekler (Tetranychus spp.) 25 ml/100 L su 3 gün
Kornişon (sera) Kırmızı örümcekler (Tetranychus spp.) 25 ml/100 L su 3 gün
Patlıcan (sera) İki noktalı kırmızı örümcek (Tetranychus urticae) 25 ml/100 L su 3 gün
Çilek(Tarla) İki noktalı kırmızı örümcek (Tetranychus urticae.) 25 ml/100 L su 3 gün


BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Süs Bitkileri- Galerisineği: İlk galeri belirtileri görülür görülmez ilaçlamaya başlanır. Gerekirse ilaçlama tekrarlanabilir. İki ilaçlama arasında en az 7 gün ara olmalıdır.

Pamuk- Kırmızı örümcek: Mücadele zamanının belirlenmesi için bitkiler                4-6 yapraklıyken kontroller yapılır. Zararlı yalnız tarla kenarında yada içinde lokal olarak bulunuyorsa sadece bu kısımlar ilaçlanmalıdır. Yaprak başına ortalama Akdeniz Bölgesinde 5 adet, Ege ve Güney Doğu Anadolu Bölgesine 10 adet canlı kırmızı örümcek görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır.

Armut- Armut Psillidi: Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp, ikinci ve üçüncü dönem nimfler görülmeye başladığı ve sürgünlerin %15 den fazlasında buluşma görüldüğünde ilaçlama yapılır. Her sürgünde bir birey görüldüğü zaman o sürgün bulaşık kabul edilir.

Elma-Kırmızı örümcek:  Mayıs ayı başından itibaren  100 yaprakta periyodik olarak yapılacak sayımlarda yaprak başına ortalama 8-10 adet canlı birey görüldüğünde uygulama yapılmalıdır.

Domates, Hıyar, Kornişon, Patlıcan, Biber- Kırmızı örümcekler: Hıyar, kornişon domates ve patlıcanda dekar başına 10 yaprak sayıldığında yaprak başına ortalama 5 adet, biberde ise dekar başına 20 yaprak sayıldığında yaprak başına ortalama 3 adet canlı kırmızı örümcek görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır.

Çilek- Kırmızı örümcek:

Erken dönem uygulaması: Sorun olan çilek alanlarında, çiçek ve yeşil meyve döneminde (İlk olgun meyveler görülmeden önce) kırmızı örümcekler görüldüğünde tek ilaçlama yapılır. Erken dönem uygulaması meyvelerde kalıntı bırakmaması yönünden daha güvenlidir.

Mevsim içi uygulaması: Erken dönem uygulamasının yapılmadığı durumlarda, açıkta yetiştirilen çilekler mevsim başında (Mart sonu-Nisan başı) 3-5 gün aralıklarla kontrol edilir. Kırmızı örümcekler çilekte mevsim başında çevredeki bitkilerde görülür. Öncelikle bu bitkilerin kontrol edilmesi ve ilaçlanması yeterlidir. Popülasyonun yaygınlık göstermesi durumunda  tarlayı temsil edecek şekilde bitkilerin orta ve alt bölümlerinden en az 50 yaprakçık incelenir. Yaprakçık başına 15 ve üzerinde kırmızı örümcek tespit edilmesi halinde ilaçlamaya karar verilir. Meyve toplanmasından hemen sonra ilaçlama yapılır. Son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat edilerek hasat yapılmalıdır.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Kuvvetli alkali bitki koruma ürünleri ile karıştırılmaz, diğer bitki koruma ürünleri için mutlaka ön karışım testi yapılmalıdır.