Zirai İlaç İncele

SAFAMYLİN 25 WP

Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: Safa Tarım

Ruhsat:

Elma

Armut

Antep Fıstığı

Zeytin


Etken Madde:
Diflubenzuron 


Zararlı Organizma:
Elma İç Kurdu  Armut Psillidi  Amerikan Beyaz Kelebeği  Fıstık Göz Kurdu  Zeytin Güvesi 


Aktif Madde: % 25 Diflubenzuron
Formülasyon: Islanabilir Toz (WP)
Grup: 15
Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Latince Adı Uygulama Dozu ve Dönemi Son uygulama ile hasat arasındaki süre
Elma Elma İç Kurdu Cydia pomonella 40 g/100 l su yumurta, larva 14 gün
Armut Armut psillidi Cacopsylla pyri 40 g + 300 ml bitkisel yağ/ 100 l su yumurta, nimf 14 gün
Fındık Amerikan beyaz kelebeği Hyphantria cunea 20 g. / 100 L. su Larva 14 gün
Antep Fıstığı Fıstık göz kurdu Thaumatopoea soliteria 20 g/100 l su larva 14 gün
Zeytin Zeytin Güvesi Prays oleae 40 g/100 l su larva “çiçek dölü” 14 gün

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

SAFAMYLİN 25 WP bir mide zehiridir, etkisi zararlı kütikülünde kitin oluşmasına engel olmak, böylelikle gömlek değiştirme işlemini durdurmak esasına dayanır. Pek çok zararlının yumurta kabuğunun içine işleyerek yumurtadan çıkmasını engeller. Yumurta öldürücü (ovisit) olarak kullanıldığında etkisi hızlıdır. Bununla birlikte, etki şeklinin özelliği nedeniyle larva öldürücü etkisi biraz gecikebilir. Bu etki açık olarak uygulamalardan sonra larvaların ilk gömlek değiştirmeleri sırasında görülür.

Elma içkurdu: Elma içkurdu` na yapılacak uygulamalar tahmin ve erken uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir.

Armut psillidine karşı: Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların tamamının açılıp, ikinci ve üçüncü dönem nifmler görülmeye başladığı ve sürgünlerin % 15` den fazlasında bulaşma görüldüğünde uygulama yapılır.

Amerikan beyazkelebeğine karşı: Haziran veya ağustosta larvalar epidermis arasından çıkıp ağlarını örmeye başladığı  zaman veya yumurta kümelerindeki bütün yumurtalar açıldığında uygulama yapılmalıdır.

Antepfıstığında Fıstık göz kurduna karşı: Bahçede ağaçların %50` si bulaşık ise bahçenin tamamı, bu oran daha düşük ise yalnız bulaşık ağaçların uygulanması gerekir.

Zeytin güvesi: Zararlının çiçek dölünde uygulama tavsiye edilmemektedir. Ancak ürünün az olduğu yıllarda mevsim başına yaprak ve sürgünlerde %10` dan fazla zarar görüldüğünde, çiçek dölünde ilk kelebeklerin yakalanmasından 7-10 gün sonra çiçek dölüne bir uygulama yapılır. Tercihen sadece meyve dölüne karşı uygulama yapılmalıdır. Kontrol edilen mercimek büyüklüğündeki meyvelerin %10` nunda canlı "yumurta+larva" olduğunda uygulama yapılır.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Uygulama için çok miktarda karışım yapmadan önce ön karışım  testi yapılması önerilir.