Zirai İlaç İncele

SAFFLAOUD

Ürün Broşürleri
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: Safa Tarım

Ruhsat:

Pamuk

Turunçgiller

Nar


Etken Madde:
Buprofezin 


Zararlı Organizma:
Tütün Beyaz Sineği  Sarı Kabuklubit  Kırmızı Kabuklubit  Turunçgil Beyaz Sineği  Nar Beyaz Sineği 


Aktif Madde: 400 g/L Buprofezin
Formülasyon: Süspansiyon Konsantre (SC)
Grup: 16
Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Latince Adı Dozu Son uygulama ile hasat arasındaki süre
Pamuk  Tütün beyazsineği   (Bemisia tabaci)    100 ml/da Larva - pupa   -
Turunçgiller Sarı kabuklu bit (Aonidiella citrina) 65 ml/100 L. su Nimf 56 gün
Turunçgiller Kırmızı kabuklu bit (Aonidiella auranthii) 65 ml/100 L. su Nimf  56 gün
Turunçgiller Turunçgil beyazsineği (Dialauroes citri) 35 ml/100 L. su 56 gün
Nar Nar beyazsineği (Siphoninus phillyreae) 35 ml/100 L. su  (yumurta, larva, pupa) 56 gün

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Pamukta tütün beyazsineği: Larva ve pupalarına etkili olduğundan yaprak başına ortalama 8-10 larva bulunduğunda uygulamaya başlanır. Birinci uygulamadan 10-14 gün sonra ikinci uygulama yapılır. Bundan 20 gün sonra popülasyon kontrol edilerek gerekirse üçüncü uygulama da yapılabilir.

Turunçgillerde sarı ve kırmızı kabuklu bit: Turunçgillerde yaprak başına düşen canlı ergin ve nimf sayısı A. citrina için 20’den fazla veya 100 yaprağa düşen A. auranthii 50’den fazla ise bu bahçelerde uygulama gereklidir. Uygulama gereken bahçelerde bu zararlılara karşı kışın (hasattan hemen sonra başlanıp Şubat sonuna kadar olan dönemde) ve yazın ilk hareketli nimf görüldükleri iki hafta sonra olmak üzere iki ayrı zamanda uygulama yapılabilir. Popülasyonun durumuna göre uygulamalara kontrol olarak devam edilir. Uygulamalardan en iyi sonucu alabilmek için uygulamalara ağaçların iç taraflarından başlanılmalı, daha sonra ağacın tacının çevresi dolaşılarak ağaç alttan üste iyice ilaçlanmalıdır.

Turunçgillerde beyaz sinek: Turunçgillerde beyaz sinek mücadelesi için yapılan kontrollerde yaprak başına en az üç adet canlı birey (yumurta, nimf) görüldüğünde mücadeleye başlanır. Doğada ilk kez 3. dönem nimfler görüldüğünde 1. uygulama yapılır. Bu dönem Haziran ayının ilk yarısına denk gelmektedir. Daha sonraki 2. döle karşı yapılacak olan uygulama Ağustos ayının yarısından itibaren yapılır. Uygulamada özellikle yeni sürmüş genç yapraklar olmak üzere yaprakların alt yüzeylerinin iyice ıslanmasına özen gösterilmelidir.

Narda Nar beyazsineği: Mücadelesi için yapılan kontrollerde yaprak başına en az 10-14 adet canlı birey (yumurta, larva, pupa) görüldüğünde ürünlü mücadeleye başlanır. Uygulama sırasında nar ağacının tüm organlarının homojen şekilde uygulanmasına özen gösterilmelidir.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Alkali özellikteki bitki koruma ürünleri ile kullanılmaz. Diğer bitki koruma ürünleri ile karışımı tavsiye edilmez. Eğer bir karışım yapılmaya ihtiyaç duyulursa, ayrı bir kapta ön karışım testi yapılmalıdır. Karışımlar bekletilmeden kullanılmalıdır.