Zirai İlaç İncele

ACS Accupant Pro

Etiket Bilgisi
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: Sector

Ruhsat:

Hıyar

Kornişon

Domates

Bağ

Patates


Etken Madde:
Cymoxanil  Famoxadone 


Zararlı Organizma:
Kabakgillerde Mildiyö  Mildiyö  Erken Yaprak Yanıklığı  Bağ Mildiyösü 


Aktif Madde: %30 Cymoxanil + % 22,5 Famoxadone
Formülasyon: Suda Dağılabilen Granül (WG)
Grup:27;C3:11
Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Son uygulama ile hasat arasındaki süre
Hıyar, Kornişon Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) 40 g/100 L su 3 gün
Domates Mildiyö (Phytophthora infestans) 40 g/100 L su (sera)  - 40 g/da (tarla) 3 gün
Domates Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) 40 g/100 L su (sera)  - 40 g/da (tarla) 3 gün
Bağ*  Bağ mildiyösü (Plasmopara viticola) 40 g/100 L su 28 gün
Patates Mildiyö (Phytophthora infestans) 40 g/da 14 gün

Hıyar, Kornişon-Kabakgillerde Mildiyö: İlaçlama bitkiler kol almaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. İlaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir.

Domates Mildiyö: İlaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Domates Erken Yaprak Yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada ilaçlamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda ilacın etki süresine bağlı olarak ilaçlama tekrarlanmalıdır.

Bağ Mildiyösü: İlk uygulamaya  sürgünler 25-30 cm ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1. ilacın süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile ilaçlama yapılır.

Patateste Mildiyö: Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlama yapılır.