Sektörel Haberler

Pandemi 2022`de küresel meyve üretiminin geleceğini nasıl şekillendirdi.

Küresel meyve üretimi yalnızca dünya çapındaki bir sağlık krizi karşısında direnmekle kalmadı, aynı zamanda gelişen manzaraya yanıt olarak uyum sağlamaya devam etti. Önceden tahmin edilemeyen koşullarda gezinmeye ve pazar talebini tahmin etmeye zaten aşina olan hızlı tempolu bir endüstri olan tarım sektörü Salgının en kötü zamanlarında bile asla yavaşlamadı.

Ancak bu, yolculuğun hiçbir engeli olmadığı anlamına gelmiyor: COVID-19, işçilikten lojistiğe kadar her şeyde bir dizi zorluk getirdi. Yine de, 2020`de tüketicinin taze ürünlere ilgisi yüzde 10`dan fazla artarken, meyve tedarikçileri, bilim adamları, bahçıvanlar ve yetiştiriciler yeni bir verimlilik ve yenilik dönemini başlatmak için bu aksaklıkların üstesinden geliyorlar.

İstihdam ve Güvenlik Fırtınasının üstesinden gelmek
Diğer sayısız iş sektörü gibi, meyve odaklı tarım da pandeminin başlangıcında personel sıkıntısı yaşadı. Ancak birçok şirket uzaktan çalışma seçeneklerine yönelirken, tarımsal operasyonların doğası, çalışanların öncelikle tarlalarda kalmasını gerektiriyor.

Mama endüstrisi, özellikle sofralık üzüm ve kiraz için önemli miktarda el emeği gerektirmektedir. Eşzamanlı bire bir vardiyalarda çalışan binlerce çalışanı yönetmek, acil bir odak alanı haline geldi. Ana konu, hem pakethane tesislerinde hem de tarlalarda salgınların önlenmesiydi. Yetiştiriciler, organize programlara bağlı kalarak küçük ve ayrılmış işçi grupları oluşturarak hızlı tepki vermek zorunda kaldılar. Ayrıca, düzenli PCR testlerinin uygulanması, çalışanların korunmasına yardımcı olan diğer standart güvenlik protokollerini geliştirdi. Eylemler maliyetli bir yatırım olsa da, yetiştiriciler üretkenliği korurken operasyonları güvenli ve sağlıklı tuttu.

Pandeminin üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen, personel bulma zorlukları devam ediyor. Yeni prosedürler ve güvenlik sınırlamaları nedeniyle, çalışan kıtlığı ve daha yüksek maliyetler, dünya çapında günlük operasyonları etkilemeye devam ediyor. Ancak, mevcut koşullar göz önüne alındığında sorunlar daha da kötüleşirken, özellikle tarım işçilerinin istihdamının temelde durduğu Amerika Birleşik Devletleri`nde, ürün yetiştiricileri için yeni bir şey değil - 2020`den 2030`a kadar ortalamadan daha yavaş, yalnızca yüzde 2 artması bekleniyor. tüm meslekler için.

Lojistik yüklerin
üstesinden gelmek Ekonomik gerileme, yetiştirme ve hasattan ürünün pazara sunulmasına kadar tüm meyve tedarik zincirinde maliyetleri artırdı. Pandemi 2021`e kadar ve boyunca devam ettikçe, küresel meyve endüstrisi üzerindeki en belirgin etkilerinden birinin lojistik operasyonlar üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Karantina kısıtlamalarının ilk günleri ve mal üretimindeki yavaşlama, bir dalgalanma etkisi yarattı ve soğutulmuş konteynerleri kargo limanlarında ve iç depolarda birikmiş depolama yığınına gönderdi. 2021`in ortalarına kadar, bir konteyner tedarik etmek için bekleme sureleri  , kalkış limanına ve varış noktasına bağlı olarak haftalardan aylara kadar uzayacak.

Tedarik zinciri, 2022`ye kadar sürmesi öngörülen küresel bir konteyner sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı ve bu da malzeme ve nakliye maliyetlerinde ciddi enflasyona neden oldu. McKinsey & Company , Çin`den Avrupa`ya bir konteyner göndermenin 2019`un başında olduğundan altı kat daha pahalıya mal olduğunu  bildirdi.

Meyve üretiminin geleceğine yeni bir
bakış Bu zorluklara rağmen pandemi, tarım endüstrisinin sistemlerini hem zorluklara hem de artan talebe yanıt olarak uyarlamak için ne kadar iyi hazır olduğunu gösterdi.

Son iki yılda ortaya çıkan sağlıklı yaşam trendi ve besleyici gıdaya duyulan istek, bariz kalıcılığı olan dünya çapında bir harekettir. Birleşmiş Milletler bile 2021`i uluslararası Meyve ve Sebze Yılı ilan etti . Evde yemek pişirme ve eve getirilen yiyecekler hakkında daha fazla bilinçlenme gibi davranışlarla kendini gösteren sağlık ve zindelik trendleri, meyve ve sebze tüketimini doğrudan etkiledi.

Meyve bilimcileri, bahçıvanlar ve yetiştiriciler benzer şekilde bu ihtiyacı karşılamak için uzun vadeli çözümler arıyorlar. Dünya çapında meyve yetiştirme şirketi IFG için cevap, genel kalite ve destek stratejisinin bir parçası olarak yıl boyunca mümkün olduğunca çok meyve yetiştirmeye son zamanlarda odaklanmada yatıyor olabilir. IFG, mevcut tüketici çıkarları doğrultusunda çok sayıda sağlık yararına sahip olan Cotton Candy™ çeşidi de dahil olmak üzere, tadı ileriye dönük sofralık üzümleri icat etmesiyle tanınır. IFG, dünya çapındaki yetiştiricilerle ortaklaşa 52 haftalık bir sofralık üzüm tedariği oluşturarak meyve endüstrisini dönüştürmeyi ve daha sürdürülebilir birinci sınıf sofralık üzüm ve kiraz üretimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Gıda ve güvenlik standartlarının zaten inanılmaz derecede yüksek olduğu bir sektörde, büyümeyi ve fırsatları etkileyebilecek bir diğer önemli alan, üretimin basitliğini ve verimliliğini artırmak için teknolojiden yararlanmaktır. Agritech  araçları bildirdi yüzde 56 oranında şimdi işgücü yetersizliği, kapatarak kaynakları ve azaltır mahsul kayıpları üzerindeki yükü azaltır otomasyonla küresel meyve üretimini güçlendirmek yardımcı olabilir benimsedik ABD çiftliklerin.

Teknoloji ve bilimsel strateji hızla ilerledikçe, endüstri pandemi sonrası bir dünyada gelişmeye hazırlanıyor. Bu profesyonel gelişmeler, meyvelerin yetiştirildiği ve hasat edildiği tarlalardan tüketicilerin doğanın cömertliğini kattığı arabalara kadar tedarik zincirinin her bölümünü etkileyecektir. 2022 ve sonrasına bakıldığında, endüstri liderleri dünyanın sağlıklı ve beslenmesini sağlamak için istikrarlı bir üretimi sürdürürken bir yandan da yeniliklere göz kulak olacak.