Zirai İlaç İncele

NORASAC®


Ürün Seçenekleri



Marka: Gennova

Ruhsat:

Buğday

Çeltik


Etken Madde:
Prochloraz  Tebuconazole 


Zararlı Organizma:
Buğdayda Septorya Yaprak Lekesi  Kahverengi Pas  Kök ve Kökboğazı Çürüklüğü  Tahıl Küllemesi  Çeltik Yanıklığı 


Aktif Madde: 267 g/L Prochloraz ve 133 g/L Tebuconazole
Formülasyon: Emülsiyon, Suda Yağ (EW)
Grup: G1: 3
Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Son uygulama ile hasat arasındaki süre
Buğday Buğdayda septorya yaprak lekesi (Septoria tritici) 125 ml/da 42 gün
Buğday Kahverengi pas (Puccinia recondita tritici) 150 ml/da 42 gün
Buğday Kök ve kök boğazı çürüklüğü (Fusarium culmorum, Fusarium Pseudograminearum) 150 ml/da 42 gün
Buğday Tahıl küllemesi (Erysiphe graminis) 150 ml/da 42 gün
Çeltik Çeltik yanıklığı (Pyricularia oryzae) 150 ml/da 35 gün

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken ilaçlı su depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMA ŞEKLİ

BUĞDAYDA SEPTORYA YAPRAK LEKESİ: İlaçlamalara hastalık belirtileri ilk görüldüğünde veya bayrak yaprağının tamamen açıldığı kın döneminin sonu veya başak çıkışı öncesi başlanmalıdır. Hastalık şiddeti yüksek ise uygulamalara bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak devam edilmelidir.

BUĞDAYDA KAHVERENGİ PAS: Hastalığın her yıl şiddetli görüldüğü yerlerde ilk pas püstülleri görülmeye başlayınca ilk ilaçlama yapılmalıdır. Hastalığın şiddetine göre ilk ilaçlamadan 10-14 gün sonra ikinci ilaçlama yapılmalıdır.

BUĞDAYDA KÖK VE KÖK BOĞAZI ÇÜRÜKLÜĞÜ: Uygulama, kardeşlenme ve bayrak yağrağı arasındaki dönemde yapılmalıdır.

BUĞDAYDA TAHIL KÜLLEMESİ: Hastalık belirtileri başladığında veya bitki ve tarlada fazla bir yoğunluk kazanmadan ilaçlamaya başlanır.

ÇELTİKTE ÇELTİK YANIKLIĞI: Yeşil aksam ilaçlaması olarak hastalık belirtileri bölgede görülür görülmez veya hava koşulları hastalık gelişmesine uygun şekilde gidiyor ise hemen ilaçlamaya başlanmalıdır. Gerekirse hava şartlarına bağlı olarak 15-20 gün sonra ikinci ilaçlama uygulanabilir.

Bitki tahammülü: Tavsiye edildiği şekilde kullanıldığında NORASAC®  ilacının tavsiye edilen ürünler üzerinde herhangi olumsuz etkisi yoktur.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ

NORASAC® adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup “G1: 3” olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için NORASAC®’ın aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise farklı etki mekanizmasına sahip (Grup G1: 3 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU

NORASAC ®  Propiconazole aktif maddeli bitki koruma ürünleri ile tank karışımı yapılıp kullanılabilir.