Zirai İlaç İncele

FROLLO®


Ürün Seçenekleri



Marka: Gennova

Ruhsat:

Şeftali

Patlıcan

Domates

Pamuk

Biber

Hıyar

Kornişon

Zeytin


Etken Madde:
Pyriproxyfen 


Zararlı Organizma:
Dut Kabuklubiti  Tütün Beyaz Sineği  Zeytin Kara Koşnili  Zeytin Kabuklubiti 


Aktif Madde: 100 g/L Pyriproxyfen
Formülasyon: Emülsiyon Konsantre (EC)
Grup: 7C
Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu ve Dönemi Son uygulama ile hasat arasındaki süre
ŞEFTALİ Dut kabuklubiti (Pseudolacaspis pentagona) 50 ml/100 l su (larva) 14 gün
PATLICAN Tütün beyazsineği (Bemisia tabaci)  50 ml/da (larva) 3 gün
DOMATES (sera) Tütün beyazsineği  (Bemisia tabaci)  50 ml/100 l su (larva) 7 gün
PAMUK Tütün beyazsineği  (Bemisia tabaci)  50 ml/da (larva) 28 gün
BİBER (Sera) Tütün beyazsineği  (Bemisia tabaci)  50 ml/100 l su (larva) 7 gün
HIYAR (Sera) Tütün beyazsineği  (Bemisia tabaci)  50 ml/100 l su (larva) 7 gün
KORNİŞON (Sera) Tütün beyazsineği  (Bemisia tabaci)  50 ml/100 l su (larva) 7 gün
ZEYTİN Zeytin karakoşnili (Saissetia oleae) 50 ml/100 l su (larva) 14 gün
ZEYTİN Zeytin Kabuklubiti (Parlatoria oleae) 50 ml/100 l su (larva)   14 gün

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan BKU önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan karışımı aynı gün içinde kullanınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Uygulama sabah çiğ kalktıktan sonra veya akşam serinliğinde yapılmalıdır. Her türlü aletle püskürtülebilir.

 

Şeftalide dut kabuklu biti: Uygulama birinci ve ikinci döllere karşı uygulanır. İlk larva çıkışında ve bundan 20 gün sonra olmak üzere iki uygulamalı olarak yapılır. Ancak ikinci dölde bazı şeftali çeşitlerinin hasat dönemine gelmiş olması göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar ve Kornişonda tütün beyazsineğine karşı beyazsinek ile bulaşık olduğu saptanan alana köşegenler yönünden girilir. Her beş adımda bir alt, orta ve üst yapraklardan olmak üzere 50 yaprak toplanır. Yaprak başına 5 larva+pupa olduğunda kimyasal mücadele uygulanır.

 

Pamukta tütün beyazsineğine karşı beyazsinek yoğunluğu dikkate alındığında yaprak başına 10 larva+pupa bulunduğunda mücadeleye başlanmalıdır.

 

 Zeytin karakoşniline karşı uygulama zamanı aktif larva çıkışına göre saptanır. Yapılan kontrollerde 80-100 cm’lik sürgünde ortalama 4-6 adet ergin dişi koşnile ulaştığında Mayıs ayının sonlarından itibaren ve %50’nin açıldığı devrede birinci uygulama, %90’ının açıldığı devrede ise ikinci uygulama yapılmalıdır. Ancak zararlının %50 – 90 açılımının olduğu dönemde, bahçede diğer zararlılara (Zeytin kabuklubiti vs.) karşı yapılan uygulamalar bu zararlıyı baskı altına aldığından, bir uygulama yeterlidir.

 

Zeytin kabuklubitine karşı zararlının 1.dölüne karşı çok yüksek popülasyonlar dışında uygulama yapılmamalıdır. Zararlının 2. dölünde ise, bahçedeki zararlı yoğunluğu ve parazitlenme alanı göz önüne alınmalıdır. Uygulama, yumurtaların %50’sinin açıldığı ve birinci dönem larvaların çoğunlukta olduğu zaman yaprak ve meyvelerin tamamının ıslanabileceği şekilde yapılır. Bir uygulama yeterlidir.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ

FROLLO® adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 7C olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerini tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için FROLLO® nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 7C harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK

Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılması tavsiye edilmez eğer bir karışıma ihtiyaç duyuluyorsa ön karışım testi yapılması önerilir.