Ayçiçeğinde mildiyö: Uygulama ekimden önce tohum uygulaması şeklinde yapılır. Sıvı bir bitki koruma ürünü olup gerek toz gerekse sıvı formülasyonlu preparatların 100 kg tohum için önerilen ilaç miktarı 1 – 1.5 litre su içerisinde çözündürülür ve sonrasında karıştırmayla ilaçlı su bütün tohuma homojen olarak dağıtılır.
Hıyar ve kornişonda mildiyö: Uygulamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile uygulamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. Uygulamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir.
Patateste mildiyö: Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile uygulamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10-12 gün aralıklarla uygulama tekrarlanır.
Domateste (sera) mildiyö: Kimyasal mücadele için çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.
Domates (sera) fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü: Fide dikimini takiben kök dibine bitki koruma ürünü uygulaması yapılmalıdır. 1. uygulama domates fidelerinin kök diplerine bitki koruma ürünlü su uygulaması şeklinde yapılır. 2. uygulama iki hafta sonra aynı şekilde yapılır.
Tütün fideliklerinde çökerten: Tütün fideliklerinde tohum atıldıktan hemen sonra toprak hafif nemlendirilir. Sonra bitki koruma ürünü uygulaması yapılır. 25-30 gün sonra uygulama tekrarlanır.