![]() |
MAGAN
Ürün Seçenekleri Marka: Adama Ruhsat:
Etken Madde: Prothioconazole Zararlı Organizma: Serkospora Yaprak Leke Hastalığı Nohut Antraknozu Sarı Pas Septorya Yaprak Lekesi Tahıl Küllemesi Yaprak Yanıklığı
Yaprak Lekesi, Külleme ve Antraknoz için etkili çözüm MAGAN Buğday Tahıl Küllemesi İklim koşulları dikkate alınarak hastalığın seyri izlenmeli, hastalığın bitkinin üst tarafına doğru ilerlediği durumlarda üst yaprakların özellikle bayrak yaprağın hastalıkla bulaşmasını engellemek amacıyla yeşil aksam ilaçlamasına başlanmalıdır.
Buğday Pas Hastalıkları Sarı pas hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamalara başlanmalıdır. Pas etmenlerine karşı yeşil aksam ilaçlaması yapılır. Yaprakların ve sapın yüzeyi ilaçlı su ile kaplanacak şekilde ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlama durumu ve hastalığın durumu dikkate alınarak gerektiğinde 21-28 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilir. Hasada bir ay kala bitki olgunlaşma dönemine girdiğinden dolayı ilaçlama yapılmamalıdır.
Buğdayda Septorya Yaprak Lekesi Yeşil aksam ilaçlamasına hastalık belirtileri ilk görüldüğünde başlanır ve koşullar hastalığın gelişim için uygun seyrederse, ürünün son uygulama ile hasat arasındaki süresi (56 gün) dikkate alınarak ikinci ilaçlama yapılabilir.
Arpa Yaprak Yanıklığı Hastalık belirtileri görüldüğünde tek doz ilaçlama yapılmalıdır.
Nohut Anraknozu Hastalık koşulları oluştuğunda veya çevrede hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine göre ortalama 10 gün ara ile ilaçlamaya devam edilir.
Şekerpancarında Cercospora Yaprak Leke Hastalığı Birinci ilaçlama hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde yapılır. Hasatla son ilaçlama arasındaki süre dikkate alınarak hastalık koşulları ortadan kalkıncaya kadar ilaçlamaya 10 gün aralıklarla devam edilir.
Yerfıstığında Cercospora Yaprak Leke Hastalığı Birinci ilaçlama hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde yapılır. Hasatla son ilaçlama arasındaki süre dikkate alınarak hastalık koşulları ortadan kalkıncaya kadar ilaçlamaya 10 gün aralıklarla devam edilir. |
|