Genç Bitki:Kotiledon yaprakları büyük ve mızraksıdır (boyları genişliklerinin 10 katı kadar). Yapraklar elipsten ovale kadar değişen şekillerde ve düz kenarlıdır.
Olgun Bitki: Bitki boyu: 40 ila 100 cm. Bitki mumsu görünümlü, pis kokulu ve koyu yeşil renklidir. Yapraklar: Oval yapraklar geniş, eşit olmayan oyuklu kenarlı (yılankavi), sivri uçlu dişlidir. Çiçek durumu: Çiçekleri büyük, beyaz ve trampet şeklinde, belirsiz saplı ve 6 ila 10 cm uzunluğundadır. Çanak yapraklar açık yeşil renklidir. Meyve: Fındık gibi büyük kapsülleri vardır. Meyve dik, oval ve üstü sert dikenlerle kaplıdır (dikenli elma).
Özellik: Zehirli bir bitkidir.
Dağılımı: Doğal olarak orta Amerika’da yayılış gösterir.
Genel Bilgiler: 1.5 metre büyüyebilir. Kötü kokulu, dik ve kolay dallanan bir bitkidir. Kök uzun, kalın lifli ve beyazdır. Gövde kalın, dik, yapraklı, pürüzsüz ve soluk sarı-yeşildir. Gövde dalları çatallar oluşturur, çatallardan yaprak ve dik çiçekler gelişir. Yapraklar 8 ila 20 cm uzunluğunda, pürüzsüz, tırtıklı ve düzensiz dalgalıdır. Üst yapraklar koyu, alt yapraklar açık yeşildir. Yapraklar acı ve mide bulandırıcıdır. Kokulu, trompet biçimli çiçekler 6 ila 9 cm uzunluğunda, kremsi ya da mor renklidir. Çanak uzun ve boru biçimli, alt bölümde şişik ve keskin dişlidir. Çiçekler erseliktir. Tohumlar ağustos ve ekim arası olgunlaşır.
Çiçek zamanı: Mayıs-Kasım ayları.
Yükseklik: 0-1000 metre arası.
Çiçek yaprağı rengi: maviden mora, beyaz
Yaprak tipi:yapraklar basittir (yani loblu veya lobsuz ancak yaprakçıklara ayrılmamış)
Yaprak aranjmanı:gövde boyunca düğüm başına bir yaprak vardır
Yaprak ayası kenarları: yaprak ayası kenarı loblara sahiptir veya hem dişlere hem de loblara sahiptir
Çiçek simetrisi: çiçek radyal olarak simetriktir
Sepals, petals veya tepals sayısı: çiçekte beş yaprak, çanak yaprak veya tepal vardır
Çanak yaprakların ve taç yaprakların şekli: yapraklar veya çanak yapraklar bir kap veya tüp şeklinde kaynaşmıştır
Meyve türü: meyve kurudur ve olgunlaştığında açılır
300 gr/da Yabancı otlar 2-4 yapraklı genç devrede iken kullanılır.
%50Dicamba+%25Tritosulfuron
25 g/da Yabancı otların 2-6 yapraklı döneminde
%60Dicamba+%15Nicosulfuron
25 gr/da+25 ml/ da Yayıcı-yapıştırıcı(Witchi) Yabancı otların erken büyüme dönemlerinde uygulanır.(Mısırın 4-6 yapraklı, yabancı otların 2-4 yapraklı döneminde kullanılır.
100 g/l Mesotrione + 40 g/l Nicosulfuron
150 ml/da Çıkış sonrası yabancı otlar 4-6 yapraklı dönemde
22,5 g/l Foramsulfuron
200 ml/da Mısırın 2-6 yapraklı olduğu dönemde ve yabancı otların aktif büyümelerinin hızlı olduğu genç dönemlerinde (2-6 gerçek yaprak) kullanılır.
250 ml / da Şeker pancarı : Kotileden - 2 gerçek yaprak dönemi arasında teklemeden önce, 4-6 yapraklı dönem Yabancı otlar : Erken çimlenen yabancı otlara karşı kotileden 2 yaprak, 2-6 yapraklı genç dönemlerinde
129 g/l Phenmedipham + 34 g/l Desmedipham
400 ml/da 2 Yaprağa Kadar Kontrol Ettiği Otlar (Tek yıllık geniş yapraklı otların çimlenmeleri ile 3-4 yapraklı dönemi arasında,pancarlarını 2 ve daha fazla gerçek yapraklı döneminde) Dekara 200 ml dozunda 7-10 gün arayla 2 kez uygulanır.