Familya: Brassicaceae
Zararlılık Oranı:
Genç Bitki: Büyük ve yuvarlak kotiledon yapraklarının uçları hafif çentiklidir. Yapraklar oyuklu kenarlı (yılankavi) ve gittikçe artan lobludur.
Olgun Bitki: Bitki boyu: 30 ila 80 cm. Mumsu görünümlü ve tüysüzdür. Gövdeleri tek yada dallanmış şekildedir. Yapraklar: Alt yapraklar rozet şeklindedir; yapraklar açık yeşil renkli, tüysüz, bölünmüş ve saplıdır. Bitki çiçeklenme dönemine geldiğinde yapraklar dişli ve yaprak tabanından gövdeyi 2 yandan kavrayıcı şekildedir. Yaprak sapı belirgindir ve net olark damarlanmıştır. Çiçek durumu: Küçük beyaz çiçekler sivri taç yapraklıdır. Çiçekler bir demet oluşturmak üzere biraraya gelmişlerdir. Dıştaki yaç yapraklar daha geniştir. Meyve: Küçük ve yuvarlak silikula tipli meyveleri vardır.
Özellik: Kireçli toprakları sever. Kışlık kültürlerde görülebilirler.
Dağılımı: Bitki doğal olarak batı Asya, kuzey Afrika ve Avrupa’da yayılış gösterir.
Genel Bilgiler: 15 ila 80 cm büyüyebilir. Gövde basit ya da tabanda dallıdır. Çanak yapraklar dikdörtgensi ile yumurtamsı arasıdır. Tohum kahverengidir. Meyvesi Neslia apiculata’nın meyvesine çok benzer. Tabanda rozet oluşturur. Buradaki yapraklar tüysüz, bölünmüş ve saplıdır. Çiçek kuruluna yakın yapraklar dişli ve gövdeye yapışıktır. Taç yaprakların uzunlukları eşit değildir ve dıştaki taç yapraklar daha uzundur.
Çiçek zamanı: Mart-Mayıs ayları.
Yükseklik: 0-1100 metre arası.