Zirai İlaç İncele

PROPLANT

Ürün Etiketi

Ürün Seçenekleri



Marka: UPL

Ruhsat:

Ayçiçeği

Domates

Hıyar

Kornişon

Patates

Tütün


Etken Madde:
Propamocarb Hydrochloride 


Zararlı Organizma:
Ayçiçeği Mildiyösü  Çökerten  Kabakgillerde Mildiyö  Toprak Kaynaklı Patojenler 


Genel Bilgiler

Proplant SL (Suda Çözünen Konsantre) ayçiçeği, patates, tütün fideleri, hıyar(tarla), kornişon(tarla) ve domates(sera) kullanılan etkili bir fungisittir.

 

Kullanım Şekli

Ayçiçeği Mildiyösü: ilaçlama, ekimden önce tohum ilaçlaması olarak yapılmalıdır. Sıvı bir bitki koruma ürünü olup, gerek toz gerekse sıvı formülasyonlu preparatların 100 kg tohum için önerilen ilaç miktarı 1 - 1.5 litre su içerisinde çözülür ve sonrasında karıştırmaya hazırlanan ilaçlı su bütün tohuma homojen şekilde dağıtılır.

Patates Mildiyösü: Ortalama sıcaklığın 16°C veya en düşük sıcaklığın 10°C, orantılı nemin %80`in üstünde bulunduğu zaman, mildiyönün her yıl görüldüğü üretim alanlarında hastalık belirtisi görülmeden ilaçlama yapılmalıdır. Optimum koşulların bulunduğu hastalığın her yıl görüldüğü bölgelerin dışındaki yetiştirme alanlarında ise, bu koşullar oluştuğunda  haftada 2-3 kez gözle inceleme yapılır. Çevrede veya tarlada ilk mildiyö lekelerinin görülmesi beklenebilir. Ancak bu belirtilerin çok iyi izlenmesi gerekir. ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Yağış, yüksek nem ve sıcaklığın 25°C`nin altında devam ettiği iklim koşullarında ilaçlamalara devam edilir.

Tütün Fidelerinde Çökerten: İlaçlama, tohumlar ekilip kapak gübresiyle örtüldükten sonra veya fidelerin çıkışı tamamlandıktan sonra hastalık görüldüğünde yapılır. Fidelerin çıkışı tamamlandıktan sonra hastalık görüldüğünde yapılacak ilaçlamalar 8-10 gün aralıklarla yinelenir.

Hıyar, Kornişon Kabakgillerde Mildiyö: ilk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın şiddeti, iklim koşullan ve bitki koruma ürününün etki süresine bağlı olarak uygulamaya devam edilir. Günlük sıcaklık ortalamasının 27 °C`nin üstünde ve orantılı nemin de %50`nin altında olduğu zamanlarda uygulamaya ara verilir.

Domateste Mildiyö: ilaçlamaya günlük ortalama sıcaklığın 16 °C ve orantılı nemin en az %80 olmasi halinde başlanmahdir. Ancak en pratik yol, bölgedeki domates bitkilerinin yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin meydana gelmesi ve bu lekelerin alt yüzünde beyaz kil gibi konidiospor bitkisinin görülmesiyle başlanmalıdır.

Domateste (sera) sebze fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü: Fide dikimini takiben kök dibine ilaç uygulaması yapılmalıdır. 1. Uygulama, domates fidelerinin kök diplerine bitki koruma ürünlü su uygulaması şeklinde yapılır. 2. Uygulama, iki hafta sonra aynı şekilde yapılır.