Zirai İlaç İncele

Chepen 222 SC

Ürün Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Ürün Seçenekleri



Marka: Ferbis

Ruhsat:

Domates

Biber

Bağ

Pamuk

Hıyar

Kornişon


Etken Madde:
Flubendiamide 


Zararlı Organizma:
Pamuk Yaprak Kurdu  Salkım Güvesi  Yeşilkurt  Domates Güvesi 



Aktif Madde: 222 g/l Flubendiamide



Bitki Adı 

Etmen Adı 

Uygulama Dozu 

Son Uygulama Hasat Süresi 

Domates (sera) 

Domates güvesi (Tuta absoluta) 

30 ml/100 L su 

1 gün 

Bağ 

Salkım güvesi (Lobesia botrana) 

30 ml/100 L su 

Üzüm: 14 gün 

Biber (sera) 

Yeşilkurt (Helicoverpa armigera) 

30 ml/100 L su 

1 gün 

Pamuk 

Yeşilkurt (Helicoverpa armigera) 

30 ml/da 

21 gün 

Hıyar (sera) 

Pamuk yaprak kurdu (Spodoptera littoralis) 

30 ml/100 L su 

1 gün 

Kornişon (sera) 

Pamuk yaprak kurdu (Spodoptera littoralis) 

30 ml/100 L su 

1 gün 


* Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılamaz


UYGULAMA ŞEKLİ

Pamukta yeşilkurt: Taraklanma dönemindeyken kontrollere başlanır. 50 dekarlık bir alan 1 birim kabul edilir ve 3 bölüme ayrılır. Her bölümde 3 metrelik bitki sırasında tüm bitkiler kontrol edilerek yumurta ve larva sayımı yapılır.

2 larva/3 metre olduğunda ilaçlamaya karar verilir.

 

Bağda Salkım güvesi: Salkım güvesi ilaçlama zamanları Tahmin Uyarı sistemine göre belirlenir. Larvisit uygulaması için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp düşmeye başlamalı, etkili sıcaklık toplamı 1. dölde 120 g.d., alacakaranlık sıcaklıkları üst üste 2 gün İSec ve üzerinde olmalı, bu durum ilerleyen günlerde de devam etmelidir. Etkili sıcaklık toplamı 2. dölde 520 g.d., 3. dölde 1047 g.d.ye ulaşmalı, asma fenolojisi 1, dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır. İlk larva çıkışı görüldüğünde ilaçlamaya karar verilir. Her dölde 1 ilaçlama yapılır.  

                                    

Domateste (sera) Domates güvesi: Ergin çıkışını saptamak için dikimden hemen sonra tarlada (1-2 tuzak/ha) ve serada (1 tuzak/sera) eşeysel çekici feromon tuzaklar kullanılır. Tuzaklar haftada bir kontrol edilir ve tuzakta ilk ergin görüldüğünde üretim alanının büyüklüğüne göre en az 100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve sürgünlerinde, yumurta, larva ve pupa aranır. 100 bitkiden 3’ü zararlının herhangi bir biyolojik dönemi ile bulaşık ise uygulama yapılır. İlaçlamadan 5-6 gün sonra bitkiler tekrar kontrol edilir. Gerekirse ilaçlama tekrarlanabilir.

 

Hıyarda Pamuk yaprakkurdu: Köşegenler doğrultusunda rastgele seçilen 100 bitkide 1-2 yeni açılmış yumurta paketi veya 4-5 larva görüldüğünde mücadeleye başlanır. Sörvey aynı tarlada 10-12 gün aralıklarla tekrarlanır. Eşiğin üzerindeyse ilaçlamalar tekrarlanır. İlaçlamalar larvalar dağılmadan yapılırsa daha başarılı olur.        

                        

Biberde yeşilkurt: Köşegenler doğrultusunda rastgele seçilen 100 bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5`i bulaşıksa derhal mücadeleye başlanır.  


KARIŞILABİLİRLİK DURUMU

Büyük miktarda karışım yapmadan önce ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.