Zirai İlaç İncele

UMEED®

Ürün Broşürü
Ürün Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Marka: UPL

Ruhsat:

Antep Fıstığı

Armut

Bağ

Biber

Domates

Elma

Hıyar

Karpuz

Nar

Pamuk

Patates

Patlıcan

Tütün


Etken Madde:
Acetamiprid 


Zararlı Organizma:
Antep Fıstığı Psillidi  Elma Yeşil Yaprakbiti  Patates Böceği  Şeftali Yaprakbiti  Sera Beyaz Sineği  Turunçgil Unlubiti  Yaprakbiti 


Aktif Madde: %20 Acetamiprid

Formülasyon Şekli : Suda Çözünen Toz (SP)

Grubu : 4A İNSEKTİSİT (Böcek İIacı)


Genel Bilgiler

UMEED® Acetamprid etken maddeli sistemik etkili bir insektisittir. Kontakt ve mide zehiri etkilidir. Böceğin sinir sisteminde Asetilkolin (ACh) gibi davranarak Nikotinik asetilkolin reseptörlerine (nAChR) bağlanmakta, bir uyartı sonucunda doğal olarak oluşan Asetilkolinin alıcı reseptörleri tıkalı olduğu için sinaptik bölgede yığılmakta ve bunun sonucunda böceğin ölümüne neden olmaktadırlar. Uygulamadan kısa bir süre sonra bitki bünyesine geçer ve etkisini 14 ile 21 gün korur.

 Antepfıstığı psillidi

İlaçlama zamanı belirlemek işin dikkat edilecek hususlar şunlardır: - Mayıs ayı ortalarından itibaren, haftada bir yapılacak sayımlar sonucunda 100 bileşik yaprakta yapılacak sayımlarda bileşik yaprak başına ortalama 20-30 nimf görülmesi, - ilk yazlık ergin ve yumurta sayısında belirgin bir artışın kaydedilmesi, - Konulan yumurtaların birçoğunun açılmış olması, - İlk ergin parazitoit çıkışlarının henüz başlamamış olması, Bu koşullara uyularak yapılan tek bir ilaçlama yeterli olmaktadır. Psillid zararı başladıktan 30-40 gün sonra, yoğun karagöz dökümü olduğundan mücadelede asla geç kalınmamalıdır. Ayrıca, yararlıların en fazla olduğu temmuz ve ağustos aylarında antepfıstığı bahçelerinde ilaç atılmamasına özen gösterilmelidir. İlaçlama zorunluluğu olan bahçelerde ise mutlaka seçici bitki koruma ürünleri uygulanmalıdır. Bu şekilde doğal denge de korunmaktadır. Patlıcan, kornişon, hıyarda beyazsinek

Beyazsinek ile bulaşık olduğu saptanan alana köşegenler yönünden girilir. Her 5 adımda bir alt, orta ve üst yapraklardan olmak üzere 50 yaprak toplanır. Yaprak başına 5 larva-pupa olduğunda kimyasal mücadele uygulanır.

Elmada yeşil yaprakbitine karşı vejetasyon süresince 15 bulaşık sürgün görüldüğünde uygulama yapılmalıdır.

Karpuz, biber (sera) şeftali yaprakbiti

Uygulama zamanını saptamak amacı ile nisan ayından itibaren tarlaya köşegenler doğrultusunda girilerek 3-5 adımda bir, bitkilerin taze yaprak ve sürgünlerinden tesadüfi olarak birer yaprak koparılır. Lupla sayım yapılarak bir yaprağa düşen zararlı sayısı 20-40 adet ise mücadeleye başlamak gerekir.

Narda yaprakbiti

Tomurcuklar patladıktan sonra ağaç başına 10 sürgünde bulaşıklık varsa mücadeleye başlamak gerekir.

Armutta yeşil yaprakbitine vejetasyon süresince 15 bulaşık sürgün görüldüğünde uygulama yapılmalıdır.

Turunçgil unlubiti Birinci dönem, asmanın gövdesindeki kabuklarda ıslaklık görüldüğü ve unlubitin yeşil aksama doğru yürümeye başladığı dönemdir. Bu dönemde taneler yaklaşık nohut büyüklüğünde olup yalnız unlubitin görüldüğü asmalar ilaçlanmalıdır. İkinci dönem, unlubitin yaprak ve salkımlara geçtiği, tanelerin tatlanmaya başladığı dönemdir. Asmaların çoğunda bulaşma saptanırsa ve ayrıca ihraç edilen çeşitlerde her iki dönemde de ilaçlama yapılabilir.

Kullanım Şekli

Uygulamalar sabah çiğ kalktıktan sonra veya akşam serinliğinde yapılmalıdır. Uygulamalar yapıldıktan sonra 6 saat içerisinde yağmur yağarsa uygulama tekrarlanır. Aynı yetiştirme periyodunda 2`den fazla uygulama yapılmamalıdır.