Zirai İlaç İncele

UNISAVE®

Ürün Broşürü
ACRECIO™ Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Ürün Seçenekleri



Marka: UPL

Ruhsat:

Bağ

Domates

Elma

Fındık

Hububat

Mısır

Pamuk


Etken Madde:
Alpha Cypermethrin 


Zararlı Organizma:
Bağ Maymuncukları  Elma Ağ Kurdu  Elma İç Kurdu  Fındık Kurdu  Hububat Hortumlu Böceği  Kalkan Böceği  Mısır Koçan Kurdu  Mısır Kurdu  Süne  Yeşilkurt  Zeytin Sineği 


Aktif Madde : 100 g/l Alpha-cypermethrin 
Formülasyon Şekli : Emülsiye Olabilen Konsantre (EC) 
Grubu : 3A İNSEKTİSİT (Böcek İIacı)


Genel Bilgiler

UNISAVE® Alpha-cypermethrin etken maddeli geniş etki spektrumlu kontakt ve mide zehiri etkili bir insektisittir. Zararlının sinir sisteminde etkili olup, sinir hücrelerinin aksonlarındaki voltaj kapılı sodyum kanallarının açık kalmasını sağlayarak, böcekleri felç ederek öldürür. 

 

Kullanım Şekli

Pamukta Yeşilkurt: Rastgele seçilen 3 m sıra uzunluğundaki tüm bitkiler kontrol edilerek yeşilkurt yuva ve larvaları sayılır ve 3 m`lik sıra uzunluğunda ortalama 2 larva bulunduğunda uygulamaya karar verilir.

 

Mısır Koçankurdu ve Mısır Kurdu: Yapılan kontrollerde ilk yumurtaların tespiti ile ilaçlamaya başlanır. Bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak 10 veya 15 gün ara ile 2 ya da 3 uygulama yapılmalıdır.

 

Şeker mısırında, taze tüketim amacıyla kullanılan mısırlarda ve silajlık mısırlarda kesinlike kimyasal mücadele uygulanmamalıdır.

 

Elma İçkurdu: Yapılacak uygulamalar tahmin ve erken uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları bitki koruma ürünü uygulanmış olarak bulundurarak, yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir.

 

Hububat hortumlu Böceği: Mücadele zamanının tespiti için erginlerin topraktan ilk çıkışı ve hububat fenolojisi izlenmelidir. Topraktan kademeli olarak çıkan bu zararlıya karşı, çıkıştan itibaren 10 gün sonra uygulamaya başlanır.

 

Hububatta Süne: Esas olarak 1-3. dönemdeki nimflere karşı kümyasal mücadele uygulanır. Ancak bu dönemde bitirilemediği takdirde 4. ve 5. nimf dönemlerinde mücadeleye devam edilir.

 

Zeytin Sineği: McPhail tuzaklar ile feromonlu sarı yapışkan tuzaklarda ergin popülasyonu izlenir. Tuzaklarda yakalanan ergin sayısı artmaya başladığı Temmuz-Ağustos aylarında yapılan vuruk kontrollerinde, salamurluk çeşitlerde %1, yağlık çeşitlerde %6-8 vuruk saptandığında zehirli yem kısmi dal uygulaması veya kaplama şeklinde yapılmalıdır. Kaplama uygulamada; ağaçların her tarafına içten dışa ve dıştan içe olmak üzere uygulama yapılır. Uygulamda özellikle meyvelerin ıslatılmasına dikkat edilmelidir.