Zirai İlaç İncele

Akris

Ürün Broşürleri
Etiket Bilgisi
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: BASF

Ruhsat:

Mısır


Etken Madde:
Dimothenamid  Terbuthylazine 


Zararlı Organizma:
Sürünücü Horoz İbiği  Kırmızı Köklü Tilki Kuyruğu  Sirken  Şeytan Elması  Çatal Otu  Benekli Darıcan  Darıcan  Semizotu  Yapışkan Ot  Köpek Üzümü 


Aktif Madde:280g/L Dimothenamid-P, 250 g/L Terbuthylazine
Formülasyon: SE (Süspo Emülsiyon) 
Grup: K3 C1 Herbisit (Yabancı Ot İlacı)

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı     Kullanım Dozu
Mısır Sürünücü Horozibiği (Amaranthus blitoides)
Kırmızı Köklü Tilkikuyruğu (Amaranthus retroflexus)
Sirken (Chenopodium album)
Şeytan Elması (Datura stramonium)
Çatal Otu (Digitaria sanguinalis)
Benekli Darıcan (Echinochloa colonum)
Darıcan (Echinochloa crus-galli)
Semizotu (Portulaca oleracea)
Yapışkan Ot (Setaria verticillata)
Köpek Üzümü (Solanum nigrum)
300 ml/da Çıkış öncesi
Mısır Kırmızı Köklü Tilkikuyruğu (Amaranthus retroflexus)
Sirken (Chenopodium album)
Darıcan (Echinochloa crus-galli)
Yabani Bamya (Hibiscus trionum)
Semizotu (Portulaca oleracea)
Yapışkan Ot (Setaria verticillata)
Köpek Üzümü (Solanum nigrum)
300 ml/da Erken çıkış sonrası

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULANMAYA HAZIRLANMASI:

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. ilaçlama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur.Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki kurumu ürünü aynı gün içinde kullanılmalıdır. Dekara kullanılacak su miktarı 20-40 lt olmalı, uygulamalarda yelpaze huzmeli meme kullanılmalıdır.

KALİBRASYON

Uygulama öncesinde ilaçlama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek. Karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ

Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarının yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Çıkış öncesi: Ekimden sonra en geç 3 gün içinde ilaçlama yapılmalıdır. Akris uygulanan toprak yüzeyi kuru ise salma veya yağmurlama sulama ile ilacın toprağa tutulması sağlanmalıdır.

Erken çıkış sonrası:Geniş yapraklı yabancı otların 1-2 yapraklı döneminde ve dar yaprak yapraklı yabancı otların bir yapraklı döneminde uygulama yapılmalıdır. Sırt pülverizatörü veya standart tarla pülverizatörleri ile dekara 20-40 lt su ile atılmalıdır. Ilaçlamalar esnasında yelpaze tipi meme kullanılması tavsiye edilir.

 

DİRENÇ YÖNETİMİ

Akris adlı bitki koruma ürünü etki mekanizmasına göre Grup K3/C1 olarak sınıflandırılmış bir herbisittir. Aynı mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için adresin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise farklı etki mekanizmasına sahip (Grup K3/ C1 harici bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU

Diğer bitki koruma ürünleri ile karışımı tavsiye edilmez. Eğer bir karışıma ihtiyaç duyulursa, ayrı bir kapta ön karışm testi yapılmaıldlr. Karıılmlar bekletilmeden kullanılmalıdır.