Zirai İlaç İncele

AGNO POWER

Ürün Broşürü
Ürün Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Ürün Seçenekleri



Marka: Astranova

Ruhsat:

Şeker Pancarı

Buğday

Çeltik


Etken Madde:
Propiconazole  Prochloraz 


Zararlı Organizma:
Yaprak Leke Hastalığı  Çeltik Yanıklığı  Septorya Yaprak Lekesi  Sarı Pas  Kara Pas  Kahverengi Pas 


Aktif Madde: 400 g/L Prochloraz + 90 g/L Propiconazole

Formulasyon: EMÜLSİYON KONSANTRE (EC)

BİTKİ ADI 

ZARARLI ORGANİZMA ADI 

UYGULAMA 

DOZU 

  

Son Uygulama İle Hasat Arasındaki Süre 

ŞEKER 

PANCARI 

Yaprak leke hastalığı 

(Cercospora beticola) 

Külleme 

(Erysiphe polygoni) 

125 ml/da 

35 gün 

BUĞDAY 

Pas hastalıkları 

(Sarı pas:Puccinia striformisKara pas:P.graminis triticiKahverengi pas:P.recondita tritici) 

  

125 ml/da 

35 gün 

Septorya yaprak lekesi 

(Septoria tritici) 

125 ml/da 

35 gün 

Tahıl külleme 

(Erysiphe graminis) 

125 ml/da 

35 gün 

ÇELTİK 

Çeltik yanıklığı 

(Pyricularia oryzae) 

150 ml/da 

21 gün 


BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Buğday küllemesi; Hastalığın ilk püstülleri görüldüğü zaman uygulamaya başlanmalıdır. Gerekli görüldüğü hallerde ikinci uygulama yapılmalıdır.

Buğday’ da Pas hastalıkları; Hastalık belirtileri (püstüller) görüldüğünde uygulamaya başlanmalıdır. Pas etmenlerine karşı yeşil aksam uygulaması yapılır. Yaprakların ve sapın yüzeyi karışım ile kaplanacak şekilde uygulama yapılmalıdır. Koşullar hastalığın gelişimi için uygun seyrederse ürünün etki süreside dikkate alınarak ikinci uygulama yapılabilir. Hasada bir ay kala bitki olgunlaşma dönemine girdiğinden dolayı uygulama yapılmamalıdır.

Buğday’da septorya yaprak lekesi: İklim koşulları hastalığın gelişmesine uygun gidiyorsa ve epidemik bir durum olasılığı varsa yeşil aksam uygulaması yapılır. Hastalığın belirtileri ilk görüldüğünde uygulamaya başlanır. Genel olarak uygulama için en iyi zaman bayrak yaprağının tamamen açıldığı kın döneminin sonu veya başak çıkışı öncesidir. Erken dönemde bitkinin üst kısımlarına doğru tırmanan bir enfeksiyon için bayrak yaprağının çıkması beklenmemelidir. Aynı şekilde tarla bulaşıksa ve başaklanma döneminde yağışlı havalar devam ediyorsa ekonomik zarar söz konusu olabileceğinden uygulamaya gerek duyulabilir. Bitki koruma ürününün etki süreside dikkate alınarak ikinci uygulama yapılabilir. 

Çeltik yanıklığı: Yeşil aksam uygulaması olarak hastalık belirtileri ilk görüldüğünde uygulama yapılmalıdır. Gerekli hallerde hava şartlarına bağlı olarak 15-20 gün sonra ikinci uygulama yapılabilir.

Şekerpancarı külleme: Uygulama hastalık belirtileri görülünce başlanır ve 20 gün ara ile ihtiyaca göre devam edilir.

Şekerpancarı yaprak lekesi: Şekerpancarı erişkin yapraklarının %5 inde birer cercospora yaprak lekesi görüldüğünde ilk uygulamaya başlanır. 15-20 gün aralıklarla devam edilmelidir. ( Maneb-Moncozeb grubu uygulamalarda bu 7-10 gün olacak)

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Aşırı derecede alkali karakter gösteren bitki koruma ürünü dışında kalan insektisit, fungisit ve yaprak gübreleri ile karıştırılabilir. Karışım yapılmadan önce ön karışım testi yapılmalıdır.