Zirai İlaç İncele

ERZEN 70 WP

Ürün Broşürü
Ürün Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Ürün Seçenekleri



Marka: Astranova

Ruhsat:

Elma

Armut

Kiraz

Vişne

Ayva

Kayısı

Şeftali

Yeni Dünya

Hıyar

Kavun

Bağ

Şeker Pancarı

Turunçgiller


Etken Madde:
Thiophanate Methyl 


Zararlı Organizma:
Yaprak Leke Hastalığı  Kahverengi Çürüklük ve Gövde Zamklanması  Külleme  Kabakgillerde Külleme  Karaleke  Çiçek Monilyası 


Aktif Madde: % 70 Thiophanate methyl

Formulasyon: Islanabilir Toz (WP)

BİTKİ ADI 

ZARARLI ORGANİZMA ADI 

UYGULAMA DOZU 

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre 

  

ELMA 

Karaleke 

(Venturia inaequalis) 

60 g/100 L su 

  

14 gün 

  

Külleme (Podosphaera leucotricha) 

60 g/100 L su 

  

ARMUT 

Karaleke 

(Venturia pirina) 

60 g/100 L su 

14 gün 

KİRAZ-VİŞNE 

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası 

(Monilia laxa) 

  

60 g/100 L su 

  

14 gün 

AYVA 

Monilya 

(Sclerotinia linhartiana) 

60 g/100 L su 

14 gün 

KAYISI 

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası 

 (Monilia laxa) 

  

60 g/100 L su 

  

14 gün 

ŞEFTALİ 

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası (Monilia laxa) 

  

60 g/100 L su 

  

14 gün 

YENİDÜNYA 

Karaleke 

(Venturia inequalis var. eriobotryae) 

60 g/100 L su 

  

14 gün 

HIYAR, 

KAVU

Kabakgillerde külleme 

(Erysiphe cichoracearum, Sphaerotheca fuligiea 

40 g/100 L su 

  

3 gün 

BAĞ

Külleme 

(Erysiphe necator) 

100 g/100 L su 

14 gün 

ŞEKER PANCARI 

Yaprak leke hastalığı 

(Cercospora beticola) 

40 g/100 L su 

21 gün 

TURUNÇGİLLER 

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması  

(Phytophthora citrophthora) 

  

60 g/100 L su 

  

3 gün 

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜ KULLANMA ŞEKLİ

Elma karalekesi: 1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce), 2.Uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde), 3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda kullanılan bitki koruma ürününün etki süreleri dikkate alınarak 10 gün arayla uygulanmalıdır.

Elma küllemesi: 1. uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde, 2. uygulama: Çiçek taç yapraklarının %60-70’ i döküldüğünde, 3. ve diğer uygulamalar: Hastalık için uygun koşullar devam ettiği sürece kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak uygulamalıdır.

Armut karalekesi: 1. Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce), 2. Uygulama: Beyaz rozet döneminde, 3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer uygulamalar kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak 10 gün ara ile uygulanmalıdır.

Sert çekirdekli meyvelerde Çiçek monilyası (Şeftali, Kayısı, Kiraz, ve Vişne): 1. Uygulama: Çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte), 2. Uygulama: Tam çiçeklenmede (%90-100 çiçekte) yapılır.

Ayva monilyası: Uygulamadan önce, bir yıl öncesinden ağaç üzerinde asılı kalan mumya meyveler toplanmalıdır.1. Uygulama: Çiçeklerin %5’i açıldığında, 2. Uygulama: Çiçeklerin %50’si açtığında, 3. Uygulama: Tam çiçeklenme devresinde (çiçeklerin % 90-100’ü açıldığında) yapılmalıdır.

Yenidünya karalekesi: 1.Uygulama: Sonbaharda çiçek tomurcukları kabarmadan önce, 2.Uygulama: Çiçek tomurcukları açılmadan önce, 3.Uygulama: Çiçek taç yapraklarının dökülmesinden sonra, 4. ve diğer uygulamalar, 3. uygulamadan hasada 20 gün kalıncaya kadar, kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak yapılmalıdır. Uygulama programı gerekirse firma önerilerine göre değiştirilebilir. Uygulama sayısı ve tarihleri kaydedilir.

Kabakgillerde külleme (Hıyar, Kavun): İlk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve bitki koruma ürününün etkinlik süresine bağlı olarak 10 gün ara ile uygulamaya devam edilmelidir. Günlük sıcaklık ortalamasının 27°C nin üstünde ve orantılı nemin de % 50’ nin altında olduğu zamanlarda uygulamaya ara verilmelidir.

Şekerpancarı yaprak leke hastalığı: Şekerpancarı erişkin yapraklarının % 5 inde birer cercospora yaprak lekesi görüldüğünde ilk uygulamaya başlanır. 15-20 gün aralıklarla devam edilmelidir.

Bağ küllemesi: 1. Uygulama: Sürgünler 25-30 cm uzunlukta olduğunda, 2. Uygulama: Çiçeklenme öncesi çiçek tomurcuklarının olduğu dönemde, 3.Uygulama: Çiçek taç yapraklarının döküldüğü ve korukların küçük saçma tanesi iriliğinde olduğu dönemde, 4. ve diğer uygulamalar: Üçüncü uygulamadan sonra kullanılan bitki koruma ürününün etki süresine göre, tanelere ben düşme dönemine kadar uygulamalara devam edilir.

KULLANIRKEN VE DEPOLARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

  • Balıklara zehirlidir, sulara bulaştırmayınız.
  • Bitki koruma ürününü orijinal ambalajında kapalı olarak muhafaza ediniz.
  • Boş bitki koruma ürünü ambalajlarını başka amaç için kullanmayınız
  • Usulüne uygun olarak imha ediniz.
  • -5 °C’nin altında ve + 35 °C ’nin üstünde depolamayınız.

 

DEPOLAMA DURUMU

Normal (serin ve kuru) şartlarda orijinal ambalajında açılmadan depolandığında 2 yıl süre ile ürünün fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinde hoşgörü (tolerans) sınırları dışında bir değişiklik olmaz.

 

FİRMA BEYANI

Firma, bitki koruma ürününün etikette önerildiği şekil, zaman ve dozlarda uygulandığı takdirde etkinliğini garanti eder. Bitki koruma ürününün yanlış depolanmasından, yanlış doz ve zamanda uygulanmasından doğabilecek zararlarla ilgili olarak sorumluluk kabul etmez.

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması:

Meyve enfeksiyonlarına karşı1. Uygulama: Sonbaharda yağışlar başlamadan önce yapılmalıdır.

2. Uygulama: Havalar yağışlı giderse 1. uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.

Gövde enfeksiyonlarına karşı; Enfekteli ağaçlardaki yaralar ekim, ocak ve mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir. Yara yerlerine %3 lük potasyum permanganat dezenfektan olarak sürülmelidir.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU

Alkali karakterli bitki koruma ürünleri hariç diğerleri ile karıştırılabilir. Karıştırılmadan önce ön karışım testi yapılması tavsiye edilir