Zirai İlaç İncele

MARDE DF

Ürün Broşürü
Ürün Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Ürün Seçenekleri



Marka: Astranova

Ruhsat:

Turunçgiller

Domates

Elma

Bağ


Etken Madde:
Metiram 


Zararlı Organizma:
Mildiyö  Domates Mildiyösü  Karaleke  Kahverengi Leke  Erken Yaprak Yanıklığı 


Aktif Madde: % 70 Metiram

Formulasyon: Kuru Akışkan ( DF )

Bitki Adı 

Zararlı Organizma Adı 

Uygulama Dozu 

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre 

Domates(Tarla) 

Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) 

175 g / 100 L su 

7 gün 

Domates mildiyösü (Phytophthora infestans                                                                

150 g / 100 L su 

5 gün 

Elma 

Kara leke (Venturia inaequalis) 

200 g / 100 L su 

21 gün 

Bağ  

Mildiyö (Plasmopara viticola) 

200 g / 100 L su 

56 gün 

Ölü kol (Phomopsis viticola) 

200 g / 100 L su 

Turunçgiller 

Kahverengi leke 

(Alternaria alternata f. sp. citri) 

250 g / 100 L su 

28 gün 

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Domates mildiyö: İlaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarındaa 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 7-10 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Domates Erken yaprak yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada ilaçlamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 7-10 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Elma kara lekesi: Dal sıracası yok ise 1.ilaçlama çiçek gözleri kabardığında 2.ilaçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce), 3.ilaçlama çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce, 4. Ve diğer ilaçlamalar ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 7-10 gün ara ile yapılır.

Bağ mildiyö: İlk uygulama sürgünler 25-30 cm ulaşınca yapılmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1.ilacın süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile ilaçlama yapılır.

Bağ ölü kol: Yaz ilaçlaması: 1.ilaçlama sürgünler 2-3 cm olduğunda, 2.ilaçlama sürgünler 8-10 cm olduğund, 3.ilaçlama sürgünler 25-30 cm’yi bulduğu devrede yapılmalıdır.

Turunçgillerde kahverengi leke: İlaçlamalara, sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15-20 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilir. İlaçlamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ

MARDE DF isimli bitki koruma ürünü etki mekanizmasına göre Grup M3 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için MARDE DF bitki koruma ürününün aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup M3 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU

MARDE DF Bordo bulamacı ile karıştırılmaz. Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmadan önce bir ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.