Zirai İlaç İncele

NİNGBO 20 EC

Ürün Broşürü
Ürün Etiketi
Ürün Güvenlik Kartı

Ürün Seçenekleri



Marka: Astranova

Ruhsat:

Mercimek

Nohut

Patates

Elma

Bağ

Hububat

Şeker Pancarı

Ayçiçeği


Etken Madde:
Cypermethrin 


Zararlı Organizma:
Nohut Yeşil Kurdu  Fasulye Kapsül Kurdu  Patates Böceği  Elma İç Kurdu  Baklagil Tohum Böcekleri  Pancar Piresi  Yeşilkurt  Yaprak Büken  Salkım Güvesi  Ekin Güvesi  Kalkan Böceği 


Aktif Madde: 200 g/l Cypermethrin

Formulasyon: Emülsiyon Konsantre (EC)

Bitki Adı 

Zararlı Organizma Adı 

Uygulama Dozu ve Dönemi 

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre 

Mercimek 

Fasülye kapsül kurtları (Etialla zinckenella, Lampides boeticus) 

50 ml / da 

7 gün 

Nohut, Mercimek 

Nohut yeşilkurdu 

(Helicoverpa viriplaca) 

30 ml/da 

7 gün 

  

Mercimek 

Baklagil tohum böcekleri  

(Bruchus spp.) 

50 ml/da 

7 gün 

  

Patates 

Patates böceği   

(Leptinotarsa decemlineata) 

20 ml/100 L su (larva, ergin) 

7 gün 

  

Elma 

Elma iç kurdu 

(Cydia pomonella) 

25 ml / 100 L su 

  

  

7 gün 

  

 

Yaprak bükenler 

(Archips spp.) 

25 ml / 100 L su 

 

Ayçiçeği 

Yeşilkurt 

(Helicoverpa armigera) 

50 ml/da 

7 gün 

  

  

  

  

Şeker Pancarı 

Pancar piresi 

(Chaetochema tibialis) 

30 ml /da 

  

  

  

  

7 gün 

  

  

  

  

 

Yaprak kurtları 

(Plusia gamma, Spodoptera exigua, Mamestra spp.) 

30 ml /da 

 

 

Kalkan böcekleri 

(Cassida spp.) 

30 ml /da 

 

 

Yaprak böceği 

(Piesma maculata) 

30 ml /da 

 

Bağ

Salkım güvesi 

(Lobesia botrana) 

25 ml / 100 L su 

7 gün 

Hububat 

Ekin güvesi 

(Syringopais temperatella) 

40 ml / da erken evrede 

7 gün 

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Mercimekte Fasülye kapsül kurtlarına karşı yeşil aksam uygulaması şeklinde yapılır.

Nohut ve Mercimekte Yeşilkurta karşı tarlaya köşegenler yönünden girilip, tarlanın büyüklüğüne göre 50-100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde, yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5’i bulaşık bulunmuş ise uygulama yapılır.

Mercimekte Baklagil tohum böceklerine karşı, bulaşık olduğu bilinen sahalarda çeşidin gelişmesi ve ekim zamanı göz önünde bulundurularak alt kapsüller kuru oluma girer girmez 10-14 gün ara ile 2-3 ilaçlama yapılarak tarla dönemindeki bulaşmalar önlenir.

Patates Böceğine karşı günlük ortalama sıcaklık 14-15°C ye ulaştığında tarlaya köşegenleri istikametinde girilerek, ocaklarda zararlının yumurta, larva ve ergini aranır. Herhangi bir dönemine rastlanması o tarlanın bulaşık olduğunu gösterir. Birinci döle karşı uygulama yapılacaksa, bitkilerde ilk olgun larvalar (dördüncü dönem) görüldüğünde yapılmalıdır. İkinci döle uygulama yapılması durumunda ise yumurta açılımının tamamlanması beklenmelidir. Bu dönemde de, böcek yoğunluğuna bağlı olarak meydana gelecek zarar bitki tarafından tolere edilebildiğinden uygulama gerekmeyebilir. Bununla birlikte, yapılan araştırmalar sonucunda, patates bitkisinin yapraklarında patates böceğinin neden olduğu %20 oranındaki zarar, bitki tarafından tolere edilebilmekte ve üründe azalma olmamaktadır. Bu oran bitkinin fenolojik dönemine ve gelişimine bağlı olarak % 40’ a kadar çıkmaktadır.

Elma içkurduna karşı yapılacak uygulamalar tahmin ve erken uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak, yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir.

Elma Yaprakbükene karşı kış mevsiminde yapılan kontrollerde ağaç başına ortalama 5 adet yumurta paketi saptanan bahçelerde, erken ilkbaharda yaprak ve henüz açılmamış çiçek buketlerinde larva ile bulaşma oranı % 5’ i geçince ilaçlama yapılır. İlk ilaçlama pembe çiçek döneminde çiçek taç yapraklarının % ¾ ‘ ü döküldüğü zaman yapılır. Tek ilaçlama yeterlidir. Ancak gerekirse birinci ilaçlamadan 15-20 gün sonra ikinci ilaçlama yapılabilir.

Ayçiçeğinde yeşilkurta karşı 100 bitkiden 5’inde yumurta, birinci dönem larva veya ilk zarar belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Bağ salkım güvesine karşı salkım güvesi uygulama zamanları tahmin-uyarı sistemine göre belirlenir. Larvisit uygulama için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp, düşmeye başlamalı, etkili sıcaklık toplamı 1. dölde 120 gün-derece, alacakaranlık sıcaklıkları üst üste 2 gün 15 °C ve üzerinde olmalı, bu durum ilerleyen günlerde de devam etmelidir. Etkili sıcaklık toplamı 2. dölde 520 gün-derece, 3. dölde 1047 gün-dereceye ulaşmalı, asma fenolojisi 1. dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır. İlk larva çıkışı görüldüğünde uygulamaya karar verilir. Her döle bir uygulama yapılır.

Hububatta Ekin güvesine karşı bulaşma oranı % 20’ den yukarı olan tarlalar mücadele programına alınır. Hububat yaprakları içinde beslenmekte olan larva boyu 2-6 mm olduğunda veya mart ayından itibaren bitkinin fenolojisine göre ilaçlamaya başlanmalıdır. Çeşitli nedenlerle ilaçlı mücadele gecikmiş ise larva boyları 7-10 mm olduğunda geç devre ilaçlamalarına yer verilmelidir.


KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Kuvvetli alkali karakterdeki bitki koruma ürünleri hariç bazı bitki koruma ürünleri ile karışabilir. Büyük miktarda karışım yapmadan önce ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.